OSVETA ILI...?

Hajduk odbija igrati sa Splitom!

20.01.2011 u 14:27

Bionic
Reading

RNK Split predstavio je danas svoje novo pojačanje, Filipa Marčića, no press konferencija pred kraj je dobila pomalo neuobičajen nastavak: trener Katalinić otkrio je da su odnosi Splita i Hajduka opasno zahladili

Igre i igrice oko izbora novog predsjednika HNS-a ponovno su zahladile odnose dvaju splitskih prvoligaša. Podsjetimo, u utrci za čelno mjesto HNS-a, Hajduk je podržao Igora Štimca, dok su 'crveni' iz Parka Mladeži stali na stranu Vlatka Markovića. Da sve na tome ne ostane, pobrinuli su se čelnici Hajduka, koji su zabranili Goranu Vučeviću igranje unaprijed dogovorene prijateljske utakmice sa Splitom, zakazane za 10. veljače.

'Zvao sam Gorana i dogovorili smo utakmicu, no nakon dva dana me ponovno zvao i rekao da ne mogu igrati jer mu ne dozvoljavaju ljudi iz uprave', otkrio je sportski direktor Splita Nenad Pralija.

Sve je to naljutilo trenera 'crvenih', najtrofejnijeg hajdukovca Ivana Katalinića.

'Treba to otvoreno reći, a ne kriti: Hajduk je odbio igrati s nama prijateljsku utakmicu. Vučević je bio za utakmicu, ali je uprava odbila. Žalosno je ako ćemo mi biti neprijatelji na 300 metara udaljenosti, to je van svake pameti', rekao je Katalinić.

Iz Hajduka istodobno pristižu pomalo pomirljivi tonovi, ali i poruka da je raspored 'bilih' posve ispunjen, pa momčad Gorana Vučevića i nema termin za odigravanje utakmice sa Splitom te da će Split i Hajduk ionako već u 3. kolu nastavka prvenstva odmjeriti snage.