PROJEKT

Eric Cantona direktor New York Cosmosa

19.01.2011 u 18:45

Bionic
Reading

Legendarni francuski nogometaš Eric Cantona (44) imenovan je direktorom reformiranog New York Cosmosa, objavio je taj klub

'Vrlo sam počašćen što sam se pridružio legendarnom klubu kao što je New York Cosmos. Ovoj je prekrasan i velik projekt. Cosmos je odlično zamišljen klub s velikom prošlošću, radi se o mješavini nogometa i umjestnosti. Učinit ću sve kako bismo ponovno postali najbolji klub u SAD-u, a s vremenom i jedan od najboljih klubova na svijetu', rekao je Cantona.

Boje Cosmosa su u zalasku svoje karijere prije 30-ak godina branili Pele i Franz Beckenbauer, a za momčad iz New Yorka u vrijeme dok je igrala u NASL-u igrao je i Ivan Buljan, no klub je rasformiran 1985. godine.

Cosmos je ponovno vraćen u život tek u kolovozu prošle godine, ali za sada nema ni seniorsku momčad niti stadion, već samo mlađe dobne kategorije.

Novo vodstvo kluba planira u doglednoj budućnosti priključiti se najjačoj sjevernoameričkoj profesionalnoj nogometnoj ligi MLS-u, gdje već igra jedan klub iz New Yorka, Red Bullsi, a i u MLS-u blagonaklono gledaju na mogući dolazak još jednog kluba iz 'Velike jabuke' u svoju ligu.

'Prije tri godine, kada sam prvi put došao na ideju oživljavanja New York Cosmosa, nisam mogao niti sanjati kako bih mogao u klub privući ikonu kakva je Eric Cantona', izjavio je predsjednik Cosmosa Paul Kemsley.

Kemsley je Englez, bivši dopredsjednik Tottenham Hotspura, a u cilju podizanja imidža Cosmosa već je imenovao Pelea počasnim predsjednikom kluba.

Povjerenik MLS-a Don Garber izrazio je impresioniranost svime što čini novo vodstvo Cosmosa.

'U razgovorima smo s velikim brojem potencijalnih investitora u New Yorku, jer je pokretanje 20. momčadi naš prioritet. Impresioniran sam svime što je Paul Kemsey napravio sa svojim partnerima. Donijeli su veliki broj jako dobrih odluka, radi se o vrlo ozbiljnim ljudima', smatra Garber.