NOVA BITKA ZA HNS

Štimac predao potpise i traži nove izbore

19.01.2011 u 17:01

Bionic
Reading

Mjesec dana nakon što je Vlatko Marković na Izbornoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) izabran za novog predsjednika HNS-a, njegov protukandidat Igor Štimac je u Kući nogometa predao 23 potpisa članova skupštine HNS-a, što mu je dovoljno za sazivanje izvanredne skupštine

Štimac se u sjedištu HNS-a u Rusanovoj ulici pojavio danas u poslijepodnevnim satima, a papir s potpisima skupštinara predao je tajnici jer ni predsjednik HNS-a Marković ni glavni tajnik Zorislav Srebrić nisu bili u zgradi. Štimac je sakupio 23 potpisa, a prema Statutu HNS-a, za sazivanje izvanredne skupštine potrebno je 17 potpisa. Ukoliko su potpisi pravovaljani, predsjednik HNS-a u roku od 30 dana mora sazvati novu skupštinu.

Na izborima koji su održani u prosincu Marković je nakon tajnog glasovanja osvojio 25 glasova, a Štimac 24 glasa. Sjednica je trajala više od tri sata prepunih incidenata, vrijeđanja, čak i naguravanja. Vlatko Marković dužnost predsjednika HNS-a obnaša od 1998. godine.

'Neki od skupštinara nisu baš ponosno na svoju odluku i promijenili su mišljenje. Ne mogu izlaziti s imenima, ali izvanredna skupština mora biti sazvana u roku od 30 dana i onda ćete sve vidjeti', rekao je Štimac okupljenim novinarima i zatražio zapisnik s izborne skupštine koji još nije dobio.