BORBA ZA RUSANOVU

Štimac s potpisima može tek zatražiti skupštinu

19.01.2011 u 14:58

Bionic
Reading

Iako su prosinački izbori za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza donijeli tijesnu pobjedu Vlatku Markoviću, njegov protukandidat Igor Štimac s takvim se raspletom ne miri

Po medijima se zakotrljala priča da je Igor Štimac skupio potpise 26 skupštinara kojima će u Rusanovoj, u Kući hrvatskog nogometa, pokušati osporiti prosinačke izbore za mjesto predsjednika HNS-a. Naravno, nezadovoljan raspletom s izborne skupštine na kojoj je Vlatko Marković pobijedio sa samo jednim (25:24), po mišljenju Štimca, spornim glasom, to jest glasom 'ilegalnog' skupštinara.

U Rusanovoj se danas očekivao Štimčev dolazak s potpisima 26 skupštinara koji su također nezadovoljni ishodom iz prosinca.

'Igoru Štimcu za sazivanje nove, izvanredne skupštine treba ne polovina potpisa skupštinara, nego samo trećina, a to znači 17 potpisa. Kada ih skupi i ako dođe u Savez, gospodin Štimac može tražiti sazivanje skupštine', pojasnio je Vlado Iveta, pravnik HNS-a.

U međuvremenu je Štimac predao 23 potpisa skupštinara. Sasvim dovoljno za sazivanje Izvanredne skupštine.

Kakva je daljnja procedura, to jest što se treba dogoditi da se provedu novi izbori za predsjednika?

'Kada se, i ako, sazove izvanredna skupština, tada je prvenstveno potrebno izglasovati dnevni red, a za koji se izjašnjava natpolovična većina prisutnih skupštinara. Za nove bi se izbore prvo trebalo tražiti razrješenje aktualnog predsjednika, a potom i tražiti stavljanje u dnevni red novih izbora. Naravno, sve s natpolovičnom većinom glasova', objasnio je Iveta.