ZAVRŠILI PREGOVORI

Službeno: Ibričić prešao u Lokomotiv

14.01.2011 u 15:23

Bionic
Reading

Najbolji nogometaš Hajduka Senijad Ibričić i službeno je postao igrač moskovskog Lokomotiva nakon što su se vodstva dviju momčadi u Moskvi dogovorila i potpisala ugovor o njegovu prelasku u ruski klub

Čelnici Hajduka vratili su se u Split zadovoljni obavljenim poslom, za Senijada Ibričića dobili su odštetu od pet milijuna eura te 20 posto od sljedećeg transfera. Nakon prošlogodišnjeg transfera Nikole Kalinića u Blackburn za sedam milijuna eura, Hajduk je prodajom Ibričića postigao drugi rekord transfera.

Ibričić je ostao u Moskvi gdje će obaviti detaljne liječničke preglede, no s obzirom da u karijeri nije imao ozbiljnijih ozljeda, to bi trebala biti samo formalnost koja će završiti tijekom petka, najkasnije u subotu ujutro.

Ibričić je potpisao na tri i pol godine, inzistirao je da mu ugovor istječe u ljeto, ne u zimu kako to uobičajeno rade Rusi, a trebao bi inkasirati između 900 tisuća i milijun eura po sezoni. Premda se špekuliralo da Hajduk ima i izdašnijih ponuda za svog najboljeg igrača, činjenica je da je jedino Lokomotiv nudio isplatu odmah, a ne u ratama kao drugi.

Ibričić je u Hajduku odigrao 109 utakmica, postigao 49 pogodaka, a lako je moguće da brojke i zaokruži jer je najavljeno kako bi Hajduk i Lokomotiv trebali odigrati prijateljski ogled tijekom ove sezone. Ibričić bi se uskoro trebao priključiti suigračima koji su već na pripremama u Antalyji.