ZAPOSLENO NA POLJUDU

Ibričić, Strinić i Vukušić na izlaznim vratima

10.01.2011 u 20:16

Bionic
Reading

Premda je momčad Hajduka još sedam dana na zimskom odmoru, prve ponude sletjele su na Hajdukov faks, i to, prema očekivanju, za najvrednije igrače

Dugo na Poljudu nije bilo govora o transferima, šutjeli su čelnici kluba i krili poslove kao zmija noge. No ipak je procurilo da su odmakli pregovori, i to, prema očekivanju, za trojicu najvrednijih Hajdukovih eksponata.

Ako je vjerovati dobro upućenima, ruski Lokomotiv poslao je ponudu za Senijada Ibričića, a nudi se odšteta od oko šest milijuna eura koju Hajduk i njegov najbolji igrač dijele u omjeru 80:20 posto.

Vrlo ozbiljan interes za Ivana Strinića pokazuje vodeća momčad francuskog prvenstva Lille koji nudi četiri milijuna eura za otkup njegovog ugovora, a ako Hajduk ne pristane, posudbu na šest mjeseci, uz pravo prvootkupa na ljeto.

Na koncu, aktualan je i transfer Hajdukova 'sinjskog dijamanta' Ante Vukušića u londonski Arsenal, no teško da će posao tako brzo finiširati jer je Hajduk postavio vrlo visok odštetni zahtjev koji se procjenjuje na čak osam milijuna eura čime bi Vukušić postao najskuplji Hajdukov igrač u povijesti.

Što se tiče angažmana, lista je još uvijek prazna, poglavito radi toga što bijeli žele najprije nešto zaraditi, pokrpati kronično praznu blagajnu, pa tek onda, ukoliko ostane novaca, posegnuti za osvježenjima u momčadi.