TRI HRVATA NA TERENU

Kup: Unitedu 'derbi', Tottenhamu lak prolaz

09.01.2011 u 17:09

Bionic
Reading

Većina dvoboja FA Cupa odigrana je u subotu, ali poslastice su Englezi ostavili za kraj. Na rasporedu su četiri dvoboja u kojima nastupaju vodeći s ligaškog poretka, a dva su završila

U oba slučaja prolaz su izborili domaćini. Manchester United je na svom travnjaku dočekao Liverpool na čijoj je klupi debitirao Kenny Dalglish, i slavio rezultatom 1:0. Jedini gol s bijele točke je postigao Ryan Giggs nakon što je duel Aggera i Berbatova sudac okarakterizirao kao prekršaj.

Pola sata kasnije isključen je kapetan Liverpoola Steven Gerrard, a bezopasni Liverpool od težeg poraza je spasio vratar Reina koji je u 68. minuti obranio čak pet udaraca u jednoj akciji.

Tottenham je ugostio Charlton i sugrađane ispratio s tri gola u mreži. Cudicini, kojemu je zamjena s klupe bio Pletikosa, nije primio gol, a ostala trojica Hrvata istrčala su na travnjak. Cijele utakmice odradili su Ćorluka i Kranjčar, dok je Luka Modrić odigrao drugo poluvrijeme.

Golova u prvom dijelu nije bilo, ali u 49. minuti Townsend je 'otvorio račun' i olakšao put favoriziranim Spursima u iduće kolo. Dva je gola dodao Jermain Defoe i postavio konačnih 3:0.

Sumnjiv prekršaj i sigurna egzekucija na Old Traffordu