I RUDIĆ SE 'CRVENI'

Braća Wigo zbog neimaštine napustili Jadran

06.01.2011 u 14:34

Bionic
Reading

Amerikanci, braća Janson i Drac Wigo, koji su u grad pod Marjanom stigli na 'nagovor' izbornika hrvatske reprezentacije Ratka Rudića, više nisu članovi vaterpolskog kluba Jadran ST

Teška financijska situacija u državi nije zaobišla ni sport, posebice splitski vaterpolo koji je pao na najniže grane. Nemogućnost poštivanja ugovora nagnala je blizance Wigo da iz Splita, kako piše Dalmacijanews.com, pobjegnu.

Čak su i nekoliko privatnih stvari ostavili u iznajmljenom stanu (na vlastiti račun iako je, navodno, prema ugovoru stanarina trebala ići na teret kluba) što jasno sugerira želju za brzim odlaskom.

Po dolasku u Split blizanci su bili oduševljeni, prije svega samim gradom i morem zbog kojeg su se osjećali kao kod kuće na Floridi, ali su se zbog 'kašnjenje plaća i neodgovarajućih uvjeta' Janson i Draco zahvalili predsjedniku VK Jadran Roku Andričeviću.

Usput govoreći, dvojac je bio jedna od jačih karika Splićana, studirali su i na prestižnom američkom sveučilištu Stanford, a kako će igra izgledati bez njih znat će se 12. siječnja. Jedanaestoplasirani Jadran će kod kuće u 7. kolu Triglav Jadranske lige tražiti drugu prvenstvenu pobjedu protiv jedno mjesto boljeg Medveščaka.