SVAKA ČAST

Matić u Kini najbolji zadnji vezni

30.12.2010 u 13:48

Bionic
Reading

Sportski novinari i nogometni stručnjaci u Kini izabrali su hrvatskog nogometaša Darka Matića (30), koji igra za momčad Beijing Guoan iz Pekinga, za najboljeg zadnjeg veznog prošlog prvenstva Kine

'Počašćen sam što sam ovim izborom, jer je konkurencija u Kini iz godine u godinu sve jača, a ovaj izbor mi je u mnogome pomogao da potpišem novi trogodišnji ugovor jer Kinezi vrlo rijetko strancima daju višegodišnje ugovore', kazao je Matić koji posljednje dvije godine igra za Beijing Guoan, a ovo mu je četvrti izbor za najboljeg zadnjeg veznog igrača kineskog prvenstva.

Po Matićevim riječima ovogodišnji angažman hrvatskih trenera Miroslava Blaževića i Branka Ivankovića najbolji je pokazatelj je da je 'hrvatska nogometna struka' u Kini na visokoj cijeni.

'Kinezi žele unaprjeđivati svoj nogomet te radi toga dovode poznate stručnjake. Ivanković je osvajanjem ovogodišnje titule kineskog prvaka s momčadi Shandong Luneng ostvario fantastičan uspjeh, a vjerujem i da Ćiro Blažević kao novi izbornik kineske olimpijske reprezentacije ima šansi odvesti kineske nogometaše na olimpijske igre u Londonu 2012. godine', smatra Matić.

Matić već četiri godine nastupa u kineskoj ligi, najprije je igrao dvije godine za momčad Tianjin, a zatim je prešao u momčad Beijing Guoan s kojom je prošle godine osvojio titulu prvaka Kine.

'Nastupajući u ovogodišnjoj Azijskoj ligi prvaka moja ekipa Beijing Guoan se plasirala u osminu finala što je najveći uspjeh jedne kineske momčadi u povijesti tog natjecanja. U osmini finala eliminirala nas je južnokorejska momčad Seongnama koja je postala azijski klupski prvak', istaknuo je Matić.

Ovog proljeća engleski magazin goal.com izabrao je Matića u najbolju momčad azijskog kontinenta na poziciji zadnjeg veznog igrača u paru sa proslavljenim brazilskim nogometašem Rivaldom.