KRVAVI NAPAD NA TOGO

Za masakr u autobusu 24 godine zatvora

29.12.2010 u 14:17

Bionic
Reading

Jedan od sudionika krvavog napada na autobus, koji je prevozio togoansku nogometnu reprezentaciju u siječnju ove godine, osuđen je na 24 godine zatvora

Prije početka Afričkog kupa nacija (ACN) koji se održavao u Angoli, reprezentacija Toga je autobusom prolazila kroz enklavu Cabinda.

Uslijedio je oružani prepad separatista koji su pucali po vozilu, pri čemu su ubijena dva člana togoanske delegacije te vozač, dok je nekoliko ljudi bilo ranjeno, a među njima i vratar Kodjovi Obilale. Pravo čudo je što žrtava nije bilo znatno više.

Policija je pokrenula veliku potragu, a na kraju su pravdi privedeni Joao Antonio Puati i Daniel Simba. Obojica su tvrdila da su nevini i da je to politički proces jer se oni zalaži za neovisnost Cabinde.

Sud je na kraju Simbu oslobodio krivnje, ali ne i Puatija koji je osuđen na 24 godine zatvora. Treba spomenuti da se ukupno devet osoba dovodilo u vezu s masakrom u autobusu, ali je na kraju ceh platio samo Puati.

No, ovo zasigurno nije kraj priče oko tragedije koja je potresla nogometni svijet i zbog koje je Togo na kraju odustao od nastupa na prvenstvu.