NEMA DIPLOMU

Prosinečkom ugrožen posao u Zvezdi?

22.12.2010 u 19:40

Bionic
Reading

Ljupko Petrović, koji je 1991. bio trener Roberta Prosinečkog kada je Zvezda osvojila naslov prvaka Europe, mogao bi odrediti sudbinu 'Žutom' na klupi beogradskog kluba

Naime, predsjednik Udruženja trenera Nogometnog saveza Srbije Ljupko Petrović zakazao je sastanak s čelnicima 'crveno-bijelih' kako bi provjerio ima li Prosinečki odgovarajuće diplome na osnovi kojih bi mogao dobiti dozvolu za rad u srpskom nogometu.


Kako piše Žurnal, prema srpskim propisima, da bi sjeo na klupu 'superligaša', trener mora posjedovati PRO licencu ili barem upisati tečaj Škole trenera NSS-a na tom nivou.

Prosinečki, promatrajući propise, ne ispunjava ove uvjete, jer ne posjeduje odgovarajuću PRO licencu, u čemu udruženje Udruženje trenera vidi problem i zbog čega bi Prosinečkom moglo biti uskraćeno da sjedne na klupu Crvene zvezde.

Hrvatski nogometni savez priznaje Višu trenersku akademiju Kineziološkog fakulteta, pa treneri s tom diplomom mogu raditi u hrvatskom nogometu. Pritom, prema propisima HNS-a, Prosinečki može kao istaknuti reprezentativac i sudionik više SP-a dobiti preko reda licencu za rad u hrvatskom nogometu i bez pohađanja visokih stručnih škola.

Žurnal također navodi kako je Prosinečki tek prije nekoliko dana dobio indeks, koji mu je 'na ruke' donio Dubravko Šimenc, legendarni vaterpolist.