PRIKUPLJENO 130.000 KUNA

'Vatreni' u Rijeci, Marković na kućnoj njezi

22.12.2010 u 18:32

Bionic
Reading

U srijedu je na Kantridi igrana memorijalna humanitarna utakmica, s koje se prikupljala pomoć za dječje domove s Kvarnerskog područja, za koje je prikupljeno oko 130.000 kuna. Iako je rezultat najmanje važan, za spomenuti je da su 'vatreni' s 2:1 slavili protiv legendi Rijeke

U kišnoj Rijeci, na teškom terenu Kantride u srijedu je igrana utakmica, kao podsjetnik na 20. obljetnicu od dvoboja s Rumunjskom, ali i kao dokaz velikog srca, jer prikupljala se pomoć za domove nezbrinute djece na Kvarnerskom području. Igrali su 'vatreni', generacija koja je 1998. u Francuskoj osvojila brončanu medalju te selekcija legendi Rijeke.
Na Kantridi se okupilo tek oko tisuću navijača, ali prikupljeno je oko 130.000 kuna, jer je bilo donatora i onih koji su ulaznice kupili, no nisu željeli kisnuti. 'Vatreni' su, u utakmici koja je zbog loših vremenskih uvjeta igrana dva puta po 20 minuta, slavili s 2:1. Za 'vatrene' su golove zabili Davor Šuker i Ivan Cvjetković, dok je za Rijeku zabio Matjaž Florijančić.



Za 'Vatrene '90' nastupili su neki od najvećih hrvatskih nogometaša poput Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Zlatka Kranjčara i Roberta Jarnija a za riječke veterane igrali su Damir Desnica, Damir Milinović, Daniel Šarić i drugi. 'Vatrene' su vodili Vladimir Lukarić i Srećko Bogdan, iako je bio najavljen Vlatko Marković.

'Vidim da me se neki žele riješiti i da su napisali da sam u bolnici. Međutim, istina je ipak drukčija. U bolnici sam bio jučer, i to na rutinskom pregledu kod prijatelja, profesora Gašparevića, u bolnici Rebro. Danas sam imao temperaturu, pa je bilo pametnije ostati u kući. Naravno, i žalim što nisam mogao biti na ovom događaju. Baš kao što zbog ovakvog stanja nisam mogao ni na Dinamovu skupštinu, koje sam član', rekao je Vlatko Marković za tportal.