ŽIVOT U OBLACIMA

Balotelli: Samo je Messi malo bolji od mene

21.12.2010 u 19:21

Bionic
Reading

Iako je izvrstan nogometaš koji je sjajno plaćen i igra u vrhunskom klubu, crnoputi Talijan Mario Balotelli svjetsku javnost ipak uspijeva prvenstveno privući svojim talentom za pronalaženje problema i neviđenom dozom egocentrizma

Balottelija je talijanski magazin Tuttosport počastio izborom za najboljeg mladog igrača (U21) u Europi i uručio mu nagradu, a samouvjereni napadač Cityja preskočio je uobičajene ljubaznosti i izvalio:

'Prije dvije godine bio sam šesti, lani četvrti i sada je moj red. Kada pogledam bivše dobitnike, mogu reći da je samo Lionel Messi nešto bolji od mene', kaže Balotteli prije kojega su ovu nagradu dobili i Fabregas i Rooney.

'Cilj je za koju godinu uzeti Zlatnu loptu, biti najbolji bez dobnih granica. To bi bio lijep uspjeh', dodao je.

Treći je u ovogodišnjem poretku vratar Atletica David de Gea, a drugi je Arsenalova nada Wilshire protiv kojeg je već igrao u ligi.

'Kako ste rekli? Wil…? Nikad čuo, kad idući put budemo igrali protiv Arsenala, obratit ću pozornost, pa ću vam znati reći nešto više. Ako ga prepoznam, pokazat ću mu ovaj trofej da ga podsjeti što sam osvojio', zvuči Balotteli kao da se šali, ali čini se da je to njegov bizarni smisao za ozbiljnost.

Za kraj je najavio povratak u Italiju:

'U 2011. želim naslov prvaka sa Cityjem te naslov u Europa ligi koju još nisam osvajao, a veliki smo favoriti. Onda se vraćam u Milano. Ne više u Inter, nego u AC Milan. Rekao sam Ibri (Zlatanu) da me samo nastavi zvati i da će mu se jednom želja ispuniti.'

Možda je to sve samo montipajtonovski humor, ali prilično je izgledno da je Balotteli jednostavno dovoljno napuhan da sve ovo zaista i misli.