IZIGRAO KLUB I BIRAČE

Sammiru nagrada koju je izbjegao preuzeti

16.12.2010 u 09:35

Bionic
Reading

Premda smo se svim silama trudili te s Dinamom nekoliko puta provjerili da Sammirovo proglašenje bude organizirano u vrijeme njegova boravka u Zagrebu, jer smo bili svjesni toga da se želi čim prije vratiti kući u Brazil, spakirao je stvari i u noći poraza sjeo na prvi zrakoplov te odletio kući

Prvi put u osam godina naše akcije, koju provodimo u suradnji s kapetanima hrvatskih prvoligaša, pobjednik i najbolji igrač u njihovom izboru, a ovog je puta to bio Dinamov Brazilac Sammir, nagradu i priznanje neće preuzeti na svečanosti organiziranoj njemu u čast.

Na našu žalost, zbog toga nećemo biti u mogućnosti organizirati ni video-chat te ga barem na taj način približiti navijačima pa nam ne preostaje nam ništa drugo nego mu poželjeti ugodne i lijepe božićne i novogodišnje blagdane u toplom Brazilu.
Naravno, nagradu će dobiti čim se vrati u Zagreb, iako prema nekim intonacijama postoji čak i mogućnost da se taj nesuđeni hrvatski reprezentativac u Maksimir ni ne vrati. Međutim, premda od ovakvih nagrada ne živi, nedolazak na promociju za najboljeg igrača Prve HNL, koja je bila usklađena prema njegovu rasporedu, odaje sliku o kakvom se nepoštivanju dogovora radi. I što je još gore, svoj je dolazak otkazao ne u 'pet do 12' nego u '12 i pet', dovevši u neugodnu situaciju i ljude iz Dinama, koji su se svim silama trudili izići ususret i nagrađenom i nama s tportala.

Samo za podsjetnik, prije Sammira nagrade su osvajali, i preuzimali, Niko Kranjčar, Tomo Erceg, Eduardo da Silva, i to dva puta, Luka Modrić, Mario Mandžukić i Ermin Zec.

KONAČNI POREDAK OVOGODIŠNJEG IZBORA

 1. Sammir (Dinamo) 132 bodova
 2. Senijad Ibričić (Hajduk) 82
 3. Milan Badelj (Dinamo) 54
 4. Ante Vukušić (Hajduk) 28
 5. Dino Kresinger (Cibalia) 22
     Hrvoje Štrok (Rijeka) 22
 7. Igor Bišćan (Dinamo) 20
 8. Mehmed Alispahić (Šibenik) 18
 9. Ivan Kelava (Dinamo) 18
10. Mario Lučić (Cibalia) 10
      Josip Brezovec (Varaždin) 10
12. Ante Vitaić (Split) 8
      Šime Vrsaljko (Dinamo) 8
14. Mladen Bartolović (Cibalia) 6
      Krševan Santini (Inter) 6
      Danijel Subašić (Hajduk) 6
      Frane Vitaić (Cibalia) 6
18. Radomir Đalović (Rijeka) 4
      Josip Milardović (Slaven Belupo) 4
      Karlo Primorac (Karlovac) 4
      Krešimir Prgomet (Cibalia) 4
22. Ante Batarelo (Karlovac) 2
      Mateo Kovačić (Dinamo) 2
      Anton Maglica (Osijek) 2