PAOK OSVOJIO MAKSIMIR

Dinamovo prokletstvo se nastavilo

15.12.2010 u 20:50

Bionic
Reading

U šestom kolu Europske lige Dinamo je u Maksimiru poražen od PAOK-a 0:1. 'Modrima' je za prolaz u šesnaestinu finala Uefinog natjecanja trebala pobjeda pa su se tako oprostili od Europe

Ni nakon 41 godine Dinamo neće prezimiti u Europi. Tako ćemo i sljedećih godinu dana slušati o maksimirskom prokletstvu, nedostižnom europskom proljeću, ukletom klubu, sotoni koji se šeće po hodnicima modrih odaja.

PAOK je još jednom na koljena bacio Halilhodžićevu družinu i kao drugoplasirana momčad skupine D otišao u nokaut fazu Europske lige. Dinamo je još jednom razočarao vojsku svojih navijača koja je usprkos velikoj hladnoći (minus osam stupnjeva) ispunila ruglo od stadiona. No opet zadnji korak nije napravljen.

Prvo su zaprijetili Grci, zahvaljujući nesigurnosti domaće obrane. Barbarić je glavom slabo vratio loptu, Tonel je spašavao i napucao Athanasiadisa, lopta je prošla pored Kelave, ali i gola. Nakon toga je uslijedila potpuna dominacija Dinama. Prvo su udarcima iz daljine vratara Chalkiasa zagrijali Ademi i Badelj, a u 26. minuti stigla je najbolja prilika. Cufre je ubacio s lijeve strane, a nakon lošeg izletavanja gostujućeg čuvara mreže Tomečak je promašio prazna vrata. Samo četiri minute kasnije Tonel je pogodio na gol crti grčkog braniča, a pred kraj poluvremena Sammirov slobodnjak je odsjeo na vratnici.

U nastavku je u prvi trenutak izgledalo da ćemo gledati reprizu prvih 45 minuta, no gosti su pokazali zube. U 54. je Athanasiadis sa 25 metara namučio Kelavu, a u 60. je uslijedio šok. Odmah nakon što je trener Halilhodžić umjesto Calella ubacio Rukavinu, Dinamova obrana je izigrana, Salpingidis je pobjegao Barbariću i svladao hrvatskog vratara za 0:1. Uskoro je iz igre izašao i Ademi, a na travnjak je stupio Slepička. Potpuna ofenziva 'modrih' i riskantna igra nije davala rezultata. Grci su lako otklanjali sve pokušaje. U zadnjih 15 minuta priliku je dobio i Kramarić umjesto Etta, no najefikasnija momčad HNL-a ni u drugoj utakmici protiv PAOK-a nije pronašla način kako da probije suparničku obranu. Zapravo, u drugom dijelu nije ozbiljnije ni zaprijetila.

Ovo je četvrti put da je neka grčka momčad gostovala u Maksimiru, ali prvi put da je domaćin bačen na koljena. Poraz koji će se još dugo pamtiti.

Dinamo – PAOK 0:1 (0:)

Zagreb, stadion Maksimir - 25.000 gledatelja; sudac: Mark Clattenburg (Engleska)

Strijelci: 0:1 Salpingidis (60)

Žuti kartoni: Badelj, Beqiraj / Garcia, Boussaidi

Crveni kartoni: -

Dinamo: Kelava – Etto (od 75. Kramarić), Barbarić, Tonel, Cufre – Callelo (od 58. Rukavina), Ademi (od 67. Slepička) – Badelj, Sammir, Tomečak – Beqiraj

PAOK: Chalkias – Boussaidi, Contreras, Cirillo, Sznaucer – Vitolo, Pablo Garcia – Salpingidis (od 68. El Zhar), Fotakis, Vierinha – Athanasiadis (od 82. Filomeno)