ISPRIKA GOSTIMA

Bandić: Divljaci su nas opet osramotili

14.12.2010 u 20:23

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osudio je huliganski napad na autobus u kojem su bili VIP gosti grčkog nogometnog kluba PAOK

Prvi čovjek grada Zagreba pozvao je sve Zagrepčane, posebno ljubitelje športa i navijače, da svi zajedno ponovo najoštrije osude divljanje u našem gradu.

'Kad smo već pomislili da divljačko i kriminalno ponašanje dijela takozvanih navijača postaje prošlost, da policijski angažman i efikasnija zakonska rješenja čine pozitivne pomake, događa se novi incident kojim nam poručuju da nema kraja sramoćenju športa, huliganskom i kriminalnom ponašanju, ugrožavanju života i slobode svakog od nas i naših gostiju', kaže u priopćenju Bandić.

'Šport, športski uspjesi i sve ono pozitivno što šport nosi zasjenjeno je divljanjem šačice onih kojima nije mjesto niti na športskim terenima niti na zagrebačkim ulicama. Svima koji su danas bili ugroženi još jednim huliganskim ispadom, ali i Zagrepčanima koji nisu zaslužili gledati takve prizore na ulicama svoga grada, ispričavam se u svoje i u ime onog većinskog, dobrog, pozitivnog, istinskog Zagreba, a našim gostima iz Grčke, posebno onima koji su morali biti i medicinski zbrinuti, izražavam duboku i iskrenu solidarnost', govorio je zagrebački gradonačelnik.

Autobus s 40-ak osoba u utorak u 13.10 sati na raskrižju Ulice SR Njemačke i Avenije Dubrovnik kamenjem je napalo nekoliko desetaka nepoznatih muškaraca koji su kroz razbijeni prozor ubacili baklju koja je zapalila autobus. Požar su ubrzo ugasili vatrogasci.

Autobus je bio u pratnji policije, a u trenutku napada policajci su priskočili u pomoć ozlijeđenima te su uhitili nekoliko huligana.

Grčki PAOK i zagrebački Dinamo u srijedu (19 sati) na stadionu u Maksimiru igraju utakmicu posljednjeg kola Europske lige po skupinama.