I UDRUGA PRVE HNL ZA VLATKA

Sve veća razlika između Markovića i Štimca

13.12.2010 u 19:08

Bionic
Reading

Iako je do prošlog petka izgledalo da je utrka za prvog čovjeka HNS-a neizvjesna, ulaskom Davora Šukera u Markovićevu kampanju, promjenom stava RNK Splita te današnjim potezom prvog čovjeka Udruge Prve HNL, ta je neizvjesnost gotovo nestala

Naime, prvi čovjek Udruge Prve HNL Robert Markulin uspio je kao predstavnike Udruge na izbornu Skupštinu HNS-a, koja će se održati 17. prosinca, gurnuti Roberta Špehara i Branka Laljka, dvojicu koja će svoje glasove sasvim sigurno dati aktualnom predsjedniku. Dosad nije bilo poznato tko će predstavljati Udrugu, pa samim time ni kako će glasovati, no sada je i to jasno. Markulinovu su odluku podržali predstavnici devet klubova, između ostalih i RNK Split.

Priopćenje predsjednika Skupštine Udruge Prve HNL, Roberta Markulina prenosimo u cjelosti.

Obavještavam vas da je na sjednici Skupštine Prve HNL od 10. 12. 2010. sukladno proceduri iz članka 11. stavak 4. Poslovnika o radu Skupštine Prve HNL, donijeta odluka kojom su za dopredsjednike Udruge i zastupnike Udruge u Skupštini HNS-a izabrani g. Branko Laljak i g. Robert Špehar. Za navedenu odluku glasovalo je devet klubova, dok se sedam klubova nije izjasnilo.

Vezano na javne istupe i predstavljanje Udruge Prve HNL od strane Tajnika Udruge, g. Nevenka Herjavca, a koji je, naglašavam, na bolovanju od 3.12.2010.g., želim vas izvijestiti da sam mu dana 1. 12. 2010.g. pismenim putem uskratio pravo da bez mog prethodnog odobrenja i supotpisa istupa u javnosti odnosno upućuje bilo kakove dopise ili dokumentaciju vezanu uz rad Udruge Prve HNL.

Razlog leži u činjenici da je g. Herjavec sastavio dopis za Izbornu komisiju HNS-a s kojim nisam bio suglasan jer je bio u suprotnosti s odlukama i zaključcima Skupštine Udruge Prve HNL od 30. 11. 2010. Unatoč mom pismenom protivljenju, g. Herjavec je takav dopis dostavio Izbornoj komisiji HNS-a, i to uputivši ga izvan sjedišta Udruge.

Dana 11. 12. 2010. g. Herjavec je uputio putem faxa Izbornoj komisiji HNS-a, svim klubovima Prve HNL i medijima dopis kojim pokušava osporiti moju odluku o sazivanju sjednice Skupštine Udruge sukladno proceduri iz članka 11. st. 4. Poslovnika o radu Skupštine Prve HNL. I navedeni dopis poslao je izvan sjedišta Udruge, točnije iz Zadra iako je, kao što sam već napomenuo, na bolovanju.

Podsjećam da je on sam, 13. 7. 2010. proveo istovjetno izjašnjavanje članova Skupštine putem telefaxa prilikom izbora g. Heraka kao dopredsjednika i zastupnika u Skupštini HNS-a, kao i na izjašnjavanje članova Skupštine putem telefaxa održano 25. 2. 2009.g. prilikom izbora g. Rubeše također za zastupnika u Skupštini HNS-a, a pod predsjedanjem tadašnjeg predsjednika, g. Štimca. I u navedenim slučajevima Skupština Udruge je donijela odluke na temelju važećeg Poslovnika o radu Skupštine Udruge Prve HNL te na njih nitko od članova Skupštine Udruge ni organa i tijela HNS-a koji su verificirali te odluke, nije imao primjedbu.

Zbog svega navedenog podnio sam prijavu radi pokretanja postupka i utvrđivanja disciplinske odgovornosti tajnika g. Herjavca.

Predsjednik Skupštine Udruge Prve HNL, Robert Markulin