JABUKA BLIZU STABLA

Estudiantes prvak, lijepa priča obitelji Veron

13.12.2010 u 09:37

Bionic
Reading

Peti put u povijesti Estudiantes je postao argentinski nogometni prvak. Klub iz La Plate je prvu titulu nakon 2006. godine osvojio pobijedivši u posljednjem kolu Aperture Arsenal 2:0

Na koncu je Estudiantes zaključio sezonu sa 45 bodova, dva više od Velez Sarsfielda kojem nije pomogla pobjeda u zadnjem kolu protiv Racing Cluba 2:0.

Junak u Estudiantesovoj pobijedi bio je Rodrigo Lopez koji je zabio oba gola u posljednjih 16 minuta utakmice i tako donio gledateljima na stadionu Jorge Luis Hirschi veliko slavlje. Burno je bilo i na terenu gdje su igrači još dugo slavili osvojenu titulu. Jedan od najsretnijih bio je legendarni argentinski veznjak Juan Sebastian Veron. Kapetan 'El Leóna' imao je dodatan razlog za slavlje jer je njegov otac Juan Ramon Veron s Estudiantesom osvojio naslov prvaka 1967. godine.

'Dečki su bili sjajni cijele sezone. Imali smo mnogo problema s ozljedama no sve probleme smo uspjeli nadvladati,' kazao je trener Alex Sabella kojem je ovo drugi trofej na klupi Estudiantesa, nakon titule pobjednika Copa Libertadores prošle godine.

Emocije na južnoamerički način