DOBRO ILI LOŠE?

Platini najavio pet sudaca na Euru 2012.

11.12.2010 u 16:31

Bionic
Reading

Zadovoljan eksperimentom s pet sudaca na utakmici Michel Platini najavio je takvu praksu i na skorašnjem euru 2012. Bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati sami sudionici natjecanja s obzirom da je dosad bilo dosta povika na suce uz gol-out crtu

Predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini najavio je mogućnost da utakmice europskog prvenstva 2012. godine u Poljskoj i Ukrajini vodi pet sudaca, baš kao i utakmice Lige prvaka i Europske lige.

'Zadovoljni smo ovim eksperimentom i razmišljamo o tome da i na Euru imamo po pet sudaca. Uefa je već zatražila očitovanje od Fife i IFAB-a, nogometnog tijela koje mora priznati svako nogometno pravilo prije njegovog usvajanja', najavio je Platini na zasjedanju Izvršnog odbora UEFE u Pragu.

Platini se osvrnuo i trenutačnu situaciju u Poljskoj i Ukrajini naglasivši kako je zadovoljan do sada učinjenim.

'Sve ide po planu. U pojedinim segmentima se malo kasni, no ništa zabrinjavajuće. Vjerujem kako će sve biti završeno na vrijeme', kazao je Platini dodavši kako su tri od osam novih stadiona već otvorena, a uskoro će biti i ostali.

Platini je naglasio i kako nema ništa protiv organizacije SP-a 2022. tijekom zime.

'Slažem se da bi na taj način izbjegli igranje na ekstremno visokim temperaturama. Tako nešto bilo bi moguće uraditi', rekao je Platini pridruživši se nizu nogometnih dužnosnika koji se bore za premještanje termina SP-a 2022. godine zbog iznimnih vrućina koje tijekom ljeta vladaju u Kataru.