ISTRAGA SE BLIŽI KRAJU

Policija uhitila dva bombaša s Poljuda

09.11.2010 u 14:21

Bionic
Reading

Za postavljanje eksploziva ispod sjeverne tribine bit će optužene dvije osobe, no nije isključeno da se popis dodatno proširi. Službene informacije bit će objavljene sutra

Splitska policija riješila je slučaj postavljanja eksploziva pod sjevernu tribinu stadiona na Poljudu, otkrivenoga nakon nedavne Hajdukove utakmice s Hrvatskim dragovoljcem. Kako neslužbeno doznajemo, za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine osumnjičene su dvije osobe, protiv kojih će biti podnesena optužnica.

Ipak, opsežna istraga još uvijek traje: u policiji najavljuju da se popis prijavljenih neće zaustaviti tek na dva imena, već postoji mogućnost da se do sutra još nekoliko osoba poveže s ovim incidentom. Izvanredna konferencija za novinare PU splitsko-dalmatinske najavljena je za srijedu ujutro.

Rješavajući bombaški incident na Poljudu istražitelji su dosad ispitali preko stotinu osoba, a nad velikim dijelom provedeno je i poligrafsko ispitivanje. Na razgovor je prošlog tjedna bio pozvan i donedavni predsjednik Torcide Žan Ojdanić, no on je dokazao da s događajem nema apsolutno nikakve veze. Na spornoj utakmici čak nije ni bio, u to vrijeme skakao je padobranom iznad Sinja.

Improvizirani 'topovski udari' nisu rijetki na splitskom stadionu, navijači ih povremeno aktiviraju kako bi podigli atmosferu. Na utakmici s Dragovoljcem posegnulo se za nešto jačim eksplozivom, navodno vojne proizvodnje, kako bi se još bučnije proslavio Torcidin 60. rođendan. Odjeknula su dva udara, treći se nije aktivirao, pa je policijsko otkriće ispod navijačke tribine prilično uzbudilo javnost.