BRAVO, RIJEKA!

Za Lukasov osmijeh prikupljeno 81.700 kuna

21.05.2010 u 17:35

Bionic
Reading

Čak 81.700 kuna prikupljeno je jučer u Rijeci na humanitarnom sportsko-revijalnom spektaklu Za Lukasov osmijeh, koji su organizirali HNK Rijeka, Riječki sportski savez i Sportplus

'Zahvaljujemo se svima, prezadovoljni smo, nismo toliko očekivali', govore Dubravka i Danijel, roditelji petogodišnjeg Lukasa Juriše, koji sada imaju potrebitih 30 tisuća eura za Lukasovu operaciju metodom ubrizgavanja vlastitih matičnih stanica u oštećena područja u mozgu. 'Termin je zakazan za 14. lipnja u njemačkom gradu Düsseldorfu. Nadamo se da će se Lukas bolje osjećati, jer od čestih napadaja ne može mirno ni spavati', kaže Lukasova majka koja je za vrijeme turnira bila sa svojim sinom.

Lukas je pri porodu ostao bez kisika te je došlo do komplikacija, a otad je stopostotni invalid. Boluje od cerebralne paralize i psihomotorne retardacije, uz težak oblik epilepsije.

Da bi mu pomogli, brojni su Riječani kupili ulaznice od 30 kuna, a spektakl je započeo vrlo dirljivo. Tribine su neumorno pljeskale za maloga Lukasa, a zatim i njegovom ocu koji je izišao na teren. Uslijedila je zabava za gledatelje, nogometni trokut turnirom triju ekipa. Najbolja je bila ekipa Olimpijaca, drugo mjesto zauzela je Armada, a na trećem mjestu su završili riječki novinari. Zanimljivo je na travi bilo prvi put gledati boksača Mariju Šivoliju, košarkaše Rudija Juga i Aramisa Naglića, rukometaše Valtera Matoševića, Alvara Naćinovića, Aramisa Naglića, jedriličara Marina Lovrovića i druge.

Središnji događaj, utakmica između današnje momčadi Rijeke i aktivnih igrača koji su nekada nosili bijeli dres, zbio se dva sata kasnije. Na travnjaku stadiona Kantrida moglo se tako ponovno vidjeti Budana, Ahmada Sharbinija, Agića, Tokića, Vugrinca, Brajkovića, Mijatovića, Pamića, Musu, Čavala, Račkog, Ivešu, Mladenića, Novakovića, Tkalčevića, Viškovića, Tadića i Pilipovića. Na tribinama se navijalo za obje ekipe, a All Star ekipu pobijedila je Rijeka 4:1.

Nakon utakmica održan je i koncert, na kojem su nastupili En Face, Grad, Duško Jeličić i Bonaca.