DO NAJMANJEG DETALJA

Sada će svi dobro vidjeti kakva je zaista Tina Maze

23.02.2017 u 07:00

Bionic
Reading

Proslavljena slovenska skijašica Tina Maze predstavila je u Ljubljani autobiografiju pod naslovom 'Ja, Tina' nakon što se oprostila od dugogodišnje uspješne karijere

Knjigu je po njezinim dnevničkim bilješkama koje je pisala rukom složio sportski novinar Vito Divac, s kojim se poznaje otkako je stupila na bijele staze.

'Pisanje dnevnika bila je svojevrsna terapija koju mogu preporučiti svima', kazala je Maze na prezentaciji knjige koju slovenski izdavač namjerava izdati i na engleskom te njemačkom jeziku.

'Pisala sam dnevnik na pripremama za natjecanja tražeći neke odgovore i izražavajući svoje osjećaje jer papir sve podnese i razumije, a to mi je pomoglo i kad sam imala neke vrlo teške sezone', dodala je.

Knjiga završava njezinom mišlju da je u uspješnoj karijeri imala i mnogo sreće jer nikad nije imala tešku ozljedu koja bi je spriječila da bude uporna u postizanju vrhunskih rezultata, kako se to već događa nekim sportašima, a posebno skijašima.

Biografski roman 'Ja, Tina' ima 291 stranicu i 36 poglavlja, ali nije prva Tinina knjiga jer je lani napisala i izdala slikovnicu s pričama za djecu pod naslovom 'Tina i njezina medvjeđa moć'.


Oproštajnim nastupom na Zlatnoj lisici u Mariboru ovog siječnja Tina Maze se oprostila od skijanja, a smatra se najuspješnijom slovenskom sportašicom svih vremena.

Šesta je skijašica u povijesti s pobjedama u svih pet disciplina, osvojila je 15 medalja na velikim natjecanjima, među kojima su i olimpijske, a šest puta u domovini je bila proglašena najboljom sportašicom.