CARTER RAZVESELIO KĆER

Karlović nam je prepričao susret s legendom NBA uoči šoka protiv Gruzijca!

17.02.2017 u 10:28

Bionic
Reading

Nakon što se hrvatski tenisač Ivo Karlović u Memphisu družio s idolom iz djetinjstva Vinceom Carterom na utakmici momčadi Memphis Grizzlies i New Orleans Pelicans, javio nam se prepun dojmova. No dan je okončao iznenađujućim porazom u drugom kolu od 24-godišnjeg Gruzijca Nikoloza Basilashvilija

Poznato je kako je 211 cm visoki Ivo Karlović, trenutačno 20. igrač svijeta, kao tinejdžer trenirao košarku i sanjao je veliku karijeru. No odnos trenera i suigrača prema njemu nije mu se dopao i slučajno je završio u tenisu. No ljubav prema košarci uvijek je bila prisutna, a to su znali i organizatori ATP turnira u Memphisu koji su mu kao prvom nositelju turniru (bio je slobodan u prvom kolu, op. a.) priredili iznenađenje.

Službeno najstariji igrač NBA 40-godišnji Vince Carter, nekada najatraktivniji igrač lige koji se proslavio zakucavanjima, našem je tenisaču poklonio potpisane tenisice, a Karlović je njemu poklonio potpisan reket.

'Malo smo popričali i rekao mi je: Ostani mlad još neko vrijeme! I ja sam njemu to rekao iako je dvije godine stariji od mene. Nadam se da ću ove Carterove tenisice, iako su mi pola broja premale, isprobati uskoro na nekom košarkaškom haklu s prijateljima da im pokažem što znam', rekao je sa smiješkom za tportal.hr Karlović.

'Zašto sam mu dao reket? Rekao mi je da mu kći igra tenis i da će je ovaj poklon jako razveseliti. Inače, Carter me oduševio i bio mi je užitak iz prvog reda gledati NBA utakmicu', dodao je Div sa Šalate koji svojom pojavom, kao najviši tenisač u ATP svijetu, redovito zbunjuje paparazze

No Ivo nam se ispričao kako nema vremena za razgovor jer ga čeka meč protiv Gruzijca Nikoloza Basilashvilija.

'Nadam se novoj pobjedi. To mi jedino u glavi', dodao je Dr. Ivo koji je 2014. igrao finale turnira u Memphisu.

No ipak nije tako ispalo jer je Karlović poražen od Basilashvilija 7:6(2) i 6:3 za sat i 11 minuta igre uz svega devet asova i čak pet dvostrukih pogrešaka.

Inače, ovo je bio njihov treći susret i prva pobjeda Gruzijca koji bi ako upiše još koju pobjedu mogao popraviti trenutačni plasman po kojem je 67. tenisača svijeta.

ATP Memphis, osmina finala:

Karlović – Basilashvili 6:7(2), 3:6