LEGENDE I VETERANI

Div sa Šalate napokon upoznao idola iz djetinjstva, a nije tenisač

16.02.2017 u 11:10

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović, poznat pod nadimkom Div sa Šalate zbog svojih 211 centimetara visine, velik je obožavatelj i košarke, koju je kao tinejdžer godinama trenirao

Ivo Karlović, osim što je najviši tenisač na ATP Touru, ističe se po još jednom detalju. Naime, Karlović je drugi po starosti (28. veljače napunit će 38 godina), odmah iza Čeha Radeka Štepaneka, koji je od našeg Ive stariji tri mjeseca i jedan dan.

No Zagrepčanin s adresom u američkom Miamiju, bez obzira na godine, još uvijek uživa u tenisu, a s posebnim zadovoljstvom prati i košarku. Posebno NBA ligu.

'Kada imam prigodu, volim otići na utakmice NBA lige. Najviše sam uživo gledao Miami Heat jer u tom gradu živim s obitelji, a velika mi je želja otići na All-Star utakmicu. To bi bilo nešto posebno', kazao nam je nedavno Karlović.

Naravno, ovisno o obvezama koje ima, ali znamo da ponekad i zaigra pod koševima.

Tako dr. Ivo prilikom dolaska u Memphis na ATP turnir nije propustio priliku pogledati utakmicu Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans (gosti su bili bolji 91:95), a domaćin mu je priredio iznenađenje. Želja mu je bila upoznati idola iz djetinjstva Vincea Cartera, trenutačno igrača Memphis Grizzliesa, koji je dvije godine stariji od Karlovića i kojeg je naš tenisač obožavao gledati kada je kao zvijezda Toronto Raptorsa slovio kao najatraktivniji NBA igrač poznat po svojim zakucavanjima.

Stoga će mu tenisice, koje je dobio od legendarnog Vincea Cartera, dobro doći. Carter je danas, s napunjenih 40 godina, službeno najstariji igrač u NBA ligi.

Susret legendi, dakle, protekao je u darivanju, a dr. Ivo svom idolu iz djetinjstva darovao je teniski reket. Svakako bi bilo zanimljivo vidjeti sudar ove dvije sportske legende u košarci jedan na jedan te nakon toga u teniskom meču. To bi bilo nešto posebno…