NIJE U ŠOLDIMA SVE

Problemi za lijepu Anu; zbog mirovine ostaje bez 10 milijuna eura

02.01.2017 u 07:30

Bionic
Reading

Tenisačica Ana Ivanović prije nekoliko dana objavila je kako prekida karijeru. No čini se kako će zbog te odluke ostati bez više od 10 milijuna eura vrijednih sponzorskih ugovora

Zbog brojnih ozljeda, Ana Ivanović(29) odlučila je prekinuti tenisku karijeru. Lijepa srpska tenisačica, bivša najbolja na svijetu, odlučila se posvetiti obiteljskom životu s njemačkim nogometnim reprezentativcem Bastianom Schweinsteigerom. Njezina je odluka šokirala mnoge u svijetu tenisa, no Ana je odlučna.

Postoji samo jedan problemčić. U 14 godina profesionalne karijere zaradila je oko 15 milijuna dolara samo od turnirskih nagrada, ali u oko upada podatak kako je samo prošle 2016. zaradila oko 10 milijuna eura. Od turnirskih nagrada inkasirala je 520.000 eura, a sve ostalo su joj donijeli više nego izdašni sponzorski ugovori.

No umirovljenjem će te svote biti daleko, daleko manje. Financijski stručnjaci izračunali su kako joj je samo odluka o povlačenju iz džepova izbila više od 10 milijuna eura! Trenutno!

Adidas joj je najveći i najizdašniji sponzor, godišnje je od njemačke tvrtke zarađivala pet milijuna eura, a sada će kao promotorica i model za njihovu sportsku opremu imati oko milijun i pol eura na godinu. Upitan je i ugovor s Dubai DutyFreejem, isto od oko pet milijuna eura na godinu. Ivanoviće je morala igrati na njihovim turnirima, pojavljivati se na njihovim marketinškim priredbama. Zbog umirovljenja je s njima automatski izgubila između tri i četiri milijuna eura!

Tu su još neke jake svjetske tvrtke, Ana Ivanović zaštitno je lice kozmetičke i modne kuće Shiseido, ima ugovore s Rolexom, Yonexom... Svi će oni prepoloviti svoje ugovore s novopečenom umirovljenicom. No sigurno je da joj novca u mirovini neće nedostajati.