NESREĆA KOD PLANICE

Slovenski skijaš-skakač u komi; pokosio ga automobilom na treningu!

08.12.2016 u 11:29

Bionic
Reading

Bizarna nesreća dogodila se u Sloveniji kada je na skijaša - skakača Ernesta Prišliča (23), člana slovenske B reprezentacije, prilikom zagrijavanja pred skok u blizini skakaonice Planica naletio automobil. Mladi Slovenac je tom prilikom teško ozlijeđen...

Nesreća se dogodila još u nedjelju, ali o tome nije bilo službene obavijesti, no proširila se društvenim mrežama, pa su je u četvrtak objavili i vodeći mediji.

Kako na svom portalu navodi ljubljansko Delo, na nesretnog mladog sportaša koji se zagrijavao trčanjem nedaleko od nordijskog centra, gdje treniraju skijaši - skakači, naletio je automobilom nepoznati vozač, navodno jedan od zaposlenika skakaonice.

Odmah je prebačen u Klinički bolnički centar u Ljubljani te se još uvijek nalazi u umjetno induciranoj komi. Između ostalih povreda, ima tešku frakturu noge i puknuće očnog dna.

Član je skijaškog kluba Zagorje, a na omladinskom svjetskom prvenstvu u Liberecu 2013. s Jakom Hvalom, Cenetom Prevcem i Anžetom Semeničem osvojio je zlatno odličje u ekipnoj konkurenciji.