VJEROVALI ILI NE

Postoji li gluplji način da završite u zatvoru?

07.12.2016 u 11:56

Bionic
Reading

Nogometaši Celtica u posljednjem su kolu Lige prvaka po skupinama odigrali 1:1 na gostovanju kod Manchester Cityja. Uoči utakmice gostujući su se navijači sukobili s policijom, a jedan od njih je završio u zatvoru zbog bizarnosti

Celticovi navijači ne spadaju među one posebno problematične. Naravno, i među njima se nađe pokoji agresivac, no s takvima se policija vrlo brzo obračuna i pošalje ih na hlađenje. No ono zbog čega je jedan neimenovani 27-godišnji druker Celtica u utorak navečer završio u zatvoru u Manchesteru spada u rubriku vijesti iz nesvijesti.

Pijančevanje, remećenje javnog reda i mira, tučnjava, rasizam, dosta je razloga zbog kojih navijači završe u zatvoru. Manchesterska se policija pak pohvalila novim prekršajem. Istina, oni su ga okarakterizirali kao napad na službenu osobu.

Dakle, pripiti je Celticov navijač u jednom trenutku pretjerao, ušao je u nepotrebnu raspravu s lokalnim policajcima koji su osiguravali prostor oko stadiona. Uslijedio je neminovan sukob, a Škot je uhićen nakon što je - policijskog konja pogodio hamburgerom! Policajci su ga slobode lišili pod optužbom da je napao službenu osobu, priveden je u lokalnu policijsku postaju, a utakmicu gledao nije.

Manchesterski su se policajci nakon svega iskazali i specifičnim engleskim humorom. Na društvenim su mrežama su se prvo pohvalili neuobičajenim uhićenjem, a potom objavili kako je policijski konj Lancaster stabilno nakon nesvakidašnjeg napada - hamburgerom! Nasilnik je nakon noći provedene na triježnjenju kažnjen s 90 funti te je pušten na slobodu. Konj je dobro.