IKONA BELFASTA

Davor Šuker nije propustio posjetiti grob legendarnog Georgea Besta

15.11.2016 u 13:38

Bionic
Reading

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker posjetio je u Belfastu grob proslavljenog sjevernoirskog nogometaša Georgea Besta.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker, koji je bio poznat kao jedan od najboljih napadača Europe, prilikom posjete Belfastu – gdje Hrvatska igra protiv Sjeverne Irske (20.45, Arenasport 1, MAXtv) – posjetio grob proslavljenog sjevernoirskog nogometaša Georgea Besta.

Kako i gdje gledati utakmicu Sj. Irska - Hrvatska

Osim na MAXtv-u (Arenasport) utakmicu Sjeverna Irska - Hrvatska možete gledati putem usluge MaxTV To Go (usluga web & mobile) koristeći aplikaciju na svom mobilnom uređaju ako se u trenutku dok traje utakmica nalazite na putu. Više informacija potražite OVDJE.

Nakon važne pobjede protiv Islanda u sklopu kvalifikacija za SP delegacija Hrvatskog nogometnog saveza na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom s osmijehom na licu krenula je put Belfasta. Iako će hrvatska nogometna reprezentacija protiv Sjeverne Irske igrati oslabljena nema sumnje kako će igrači koji će dobiti priliku dati sve od sebe kako bi se nametnuli izborniku Anti Čačiću.

Tako su predsjednik HNS-a Šuker i njegovi najbliži suradnici lijep i sunčan dan iskoristili kako bi posjetili groblje Roselawn i posljednje počivalište legendarnog Georgea Besta, sjajnog sjevernoirskog ofenzivca i ponajboljeg nogometaša svog vremena, piše službena web stranica.

Podsjetimo, George Best igrao je više od deset godina za Manchester United, osvojio je s Crvenim vragovima i naslov prvaka Europe, a okušao se i u Sjedinjenim Američkim Državama. Za svoju je zemlju igrao 37 puta te postigao devet golova.

U brojnim je izborima i anketama uvršten među najveće igrače u povijesti, a gradska zračna luka u Belfastu nosi njegovo ime.

Zbog svojih je driblinga, golova, brzine i spretnosti s loptom uspoređivan i s Peleom i Maradonom, mnogi su ga smatrali nogometnim genijem, a Sjeverna Irska ne dvoji tko je najveći igrač koji je odjenuo nacionalni dres. Rođen upravo u Belfastu, Best je preminuo u studenome 2005. godine, u 59. godini života.