ZA DVIJE TISUĆE LJUDI

Bogati Katar za SP 2022 gradi navijačko selo usred pustinje!

27.09.2016 u 15:10

Bionic
Reading

Bogati Katar, kao domaćin Svjetskog nogometnog prvenstva 2022., obvezao se izgraditi poseban pustinjski kamp u beduinskom stilu za prihvat tisuća navijača. Ideja je naravno da se poveća kapacitet izvan ograničenog broja hotela i apartmana

Navijačko selo među pustinjskim dinama blizu granice sa Saudijskom Arabijom trebalo bi moći prihvatiti 2.000 posjetitelja u šatorima u arapskom stilu, omogućujući im tako da iskuse pustinju iz blizine, objavio je u utorak organizacijski odbor za SP 2022.

'Omogućit ćemo posjetiteljima iz inozemstva da uživaju u Kataru i nogometu na posve nov način', kazao je član odbora Abdulaziz al Mavlavi.

'Bit će opcija za svačiji novčanik', dodao je.

Većina od 500.000 navijača, koliko ih se očekuje da će doći pratiti SP u Kataru, odsjest će u hotelima i apartmanima, ali ova najava sugerira da će ih tisuće moći kampirati pod šatorima u pustinjskim područjima blizu stadiona.

Katar je 2010., kada se kandidirao za domaćina SP-a 2022., obećao da će omogućiti 55.000 soba za navijače iz cijelog svijeta, ali su vlasti u siječnju objavile da ih je spremno samo 46.000.

Očekuje se da će neki navijači odsjesti u susjednim zemljama, poput Ujedinih Arapskih Emirata i Bahraina, gdje su slobodne hotelske sobe i alkohol dostupniji, te da će zrakoplovom putovati u Katar uoči utakmica.

Organizacijski odbor nije otkrio hoće li pustinjski kampovi biti svojevrsne 'navijačke zone' u kojima je konzervativni Katar obećao da će dopustiti konzumaciju alkohola.

Pijenje alkohola u javnosti u Kataru je zabranjeno, a ograničena je i prodaja alkohola, pa i u luksuznim hotelima.