ČEKA POZIV

Usain Bolt otkrio čime će se baviti nakon atletike

24.09.2016 u 12:38

Bionic
Reading

Najboljeg su svjetskog sprintera zvali da dođe igrati američki nogomet u NFL-u, no njemu je draži 'obični' nogomet

Najbolji sprinter svih vremena, aktualni svjetski rekorder na 100 i 200 metara, Jamajčanin Usain Bolt (30), koji je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru treći put zaredom osvojio naslove olimpijskog pobjednika na 100, 200 i 4x100 metara, izjavio je kako se ne namjerava nakon atletske karijere baviti američkim nogometom usprkos interesu iz NFL-a.

Nude mu pravo bogatstvo, no Boltu je ipak draži 'obični' nogomet, zaigrao bi odmah i to u dresu svog voljenog Manchester Uniteda

'Baš i nisam osoba za kontaktne sportove. Koliko sam imao priliku vidjeti, u NFL-u je previše boli', rekao je Bolt kojeg zbog visine od gotovo dva metra i velike brzine smatraju sjajnim materijalom za poziciju hvatača u američkom nogometu. No Jamajčanin je odbacio bilo kakvu mogućnost odlaska u NFL poslije završetka svoje atletske karijere koju je najavio nakon Svjetskog prvenstva sljedeće godine u Londonu.

Jamajčanin je istaknuo kako bi objeručke prihvatio ponudu engleskog nogometnog velikana Manchester Uniteda, samo kada bi ona došla.

'Kada bi me sad nazvali i rekli 'trebamo te ovog trenutka', bio bih u prvom avionu za Englesku', priznao je Bolt.