NIJEMAC BEZ POSLA

Posrnuli slavni nogometaš ne želi primati socijalnu pomoć

16.09.2016 u 11:24

Bionic
Reading

S obzirom da je ostao bez posla uoči početka nove sezone, Kevin Kuranyi mogao bi dobivati naknadu u Njemačkoj za nezaposlene, no nije ju zatražio već smišlja način kako oživjeti svoju karijeru...

Njemački 34-godišnji napadač svojedobno je bio standardni član Elfa i ugledno nogometno ime, no otkad se vratio u Bundesligu na početku prošle sezone karijera mu je krenula nizbrdo.

Kuranyi je odigrao tek 14 utakmica za Hoffenheim, većinom ulazeći s klupe i nije postigao niti jedan pogodak, a klub je s njim raskinuo ugovor ovog ljeta.

Kevin nije uspio pronaći novi klub i trenutno je nezaposlen u Njemačkoj pa ima pravo dobivati socijalnu naknadu, no odlučio je ne iskoristiti to pravo.

'To je nešto što su mi sugerirali, ali još nisam bio u Zavodu za zapošljavanje. Zaradio sam dosta novca u karijeri te ne namjeravam dugo biti nezaposlen, a i ljudi bi s pravom rekli: ovaj Kuranyi koji je toliko zaradio sad uzima novac od države,' izjavio je Kevin za Sport 1 koji ne samo što sanja o novom angažmanu na travnjaku, već i o povratku u reprezentaciju:

'Nastup u Rusiji na Svjetskom prvenstvu je moj cilj. I dalje sanjam o povratku u reprezentaciju.'

Ako se oživljavanje karijere izjalovi, Kuranyi će vjerojatno preći u trenerske vode ili postati nogometni menadžer...