NAJRUŽNIJI INCIDENT

Novi udarac za bahatu i osramoćenu zvijezdu Igara u Riju

08.09.2016 u 11:08

Bionic
Reading

Ryan Lochte, američka plivačka zvijezda, suspendiran je na deset mjeseci zbog incidenta na benzinskoj postaji na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru

Nastavljaju se teški dani za jednog od najtrofejnijih olimpijaca svih vremena (12 medalja, šest zlata). Međunarodni olimpijski odbor, Američki olimpijski savez i Američki plivački savez donijeli su zajedničku odluku da plivača suspendiraju na deset mjeseci tijekom kojih se neće moći natjecati pa će propustiti i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti 2017.

Novi je to udarac za Lochtea koji je zbog sramotnog incidenta u Riju ostao bez velikog broja sponzora, nepovratno si je ukaljao ime, navukao bijes cijelog Brazila, a protiv njega je podignuta i optužnica zbog davanja lažnog iskaza i prijeti mu zatvor.

Podsjećamo, Lochte i još trojica američkih plivača su u drugom tjednu Igara izmislili priču da su opljačkani pod prijetnjom oružjem nakon što se vraćali sa zabave koju je organizirala francuska olimpijska delegacija. Međutim, istragom je utvrđeno da su se zaustavili na benzinskoj crpki kako bi otišli na zahod te da su ondje uništili kupaonicu, a snimka je pokazala i da su mokrili po zidovima. Zaštitari na crpki zatražili su ih novac kao naknadu za počinjenu štetu i tek su tada mogli otići s crpke.

Kada je utvrđena istina, Brazilu i gradu domaćinu Igara ispričali su se Američki olimpijski odbor i Lochte, ali šteta je učinjena. Osim Lochtea, u incidentu su sudjelovali Gunnar Bentz, Jack Conger i James Feigen. I oni su kažnjeni, ali se njihove kazne ne navode, no vjeruje se da su puno bolje prošli od najveće zvijezde.