KLUPSKI AIRBUS

Kakav luksuz; nogometaši Borussije Dortmund dobili svoj avion!

15.07.2016 u 10:40

Bionic
Reading

Njemački nogometni klub Borussia Dortmund po prvi je put u četvrtak, 14. srpnja, poletio novim Klupskim Airbusom. Igrači osmerostrukog njemačkog prvaka putovali su – od Dortmunda preko Salzburga – na svoj prvi predsezonski trening kamp zrakoplovom Eurowingsa Airbus A320 u prepoznatljivim klupskim bojama – crnoj i žutoj.

Činjenicu da imaju svoj zrakoplov igrači su sjajno prihvatili, a pri polijetanju iz zračne luke Dortmund prema Kitzbühlu u alpama su sretan put su im poželjeli Oliver Wagner, glavni komercijalni direktor Eurowingsa te Michael Knitter, glavni operativni direktor Eurowingsa. “Oduševljen sam! Jednostavno je sjajan. Kladim se da nema drugog kluba u Europi koji ima ovakav zrakoplov u klupskim bojama,” izjavio je napadač BVB-a Pierre-Emerick Aubameyang.

“Kao najveća zrakoplovna tvrtka iz pokrajine Sjeverna Rhine-Westphalia, izuzetno nam je drago što surađujemo s BVB-om. Činjenica da smo iz istog grada nije jedino što nas povezuje, dijelimo sličnu strast i entuzijazam. BVB privlači i ujedinjuje ljude jednako kao što to čini i Eurowings”, izjavio je Oliver Wagner.

Hans-Joachim Watzke, glavni izvršni direktor Borussije Dortmund, bio je impresioniran vidjevši Airbus u bojama BVB-a te je izjavio: “Zadivljeni smo dizajnom zrakoplova našeg kluba. Ovaj Klupski Airbus bit će prvoklasna promidžba za Borussiju Dortmund ne samo unutar Njemačke već i nadamo se, na mnogim putovanjima u sklopu Lige prvaka.

Spektakularni crno-žuti zrakoplov najveći je pokazatelj novog šampionskog partnerstva između Eurowingsa i Borussije Dortmund. Kao službeni zrakoplovni prijevoznik koji je ujedno i dio grupacije Lufthansa, Eurowings će delegaciju BVB-a prevoziti i na gostujuće utakmice. Suradnja s BVB-om se sastoji od mnogo segmenata pa nadmašuje uobičajeno sponzorstvo. Uz redovno korištenje oglasnog prostora na stadionu (na oglasnim tablama, velikim ekranima, klupama), tu je i opsežna suradnja na digitalnom području, na BVB-ovim popularnim kanalima društvenih medija.

Iz perspektive zrakoplovne tvrtke, ovo partnerstvo jedan je od ključnih trenutaka brendiranja novog Eurowingsa. Pomoći će tvrtki da kvalitetno predstavi brend Eurowingsa u Europi i utemelji ga na pristupačniji i inovativniji način. Eurowings, kao najveći prijevoznik u North Rhine Westphaliji, lider je u Zračnoj luci Stuttgart te ima snažnu prisutnost u ostalim njemačkim zračnim lukama kao što su Berlin, Hamburg i Hannover. U godinama koje slijede, aviokompanija će se također nastoji proširiti i izvan državnih granica te se razviti u vodećeg europskog zrakoplovnog prijevoznika u brzorastućem sektoru niskotarifnih prijevoznika.