NEĆE IZA REŠETAKA

Šok za zvijezdu: Messi osuđen na 21 mjesec zatvora!

06.07.2016 u 15:57

Bionic
Reading

Lionel Messi, zvijezda Barcelone i argentinske reprezentacije, osuđen je na zatvorsku kaznu od 21 mjeseca zbog utaje poreza, objavio je sud u Barceloni u srijedu

Vijest kako su Lionel Messi i njegov otac Jorge osuđeni na zatvorsku kaznu od 21 mjeseca prvi su objavili španjolski mediji. Engleski The Sun piše da  je Messi neće odslužiti iza rešetaka nego na drugi način.

Zbog toga što je kazna manja od dvije godine te zato što nemaju kriminalni dosje Lionel Messi i njegov otac Jorge neće morati u zatvor, što je svakako olakšanje za ponajboljeg nogometaša svijeta.

Katalonski sud presudio je da je Messi izbjegao plaćanje poreza na prava za fotografije u vrijednosti od četiri milijuna eura. Te naknade prikrivao je kroz transakcije u Belizeu i Urugvaju. Srećom, Lionel i njegov otac Jorge izbjegli su odlazak iza rešetaka zbog tzv. rupe u zakonu. Očito su odvjetnici odlično obavili svoj posao...

Messi se na sudu branio na način da je rekao kako nije imao kontrolu nad svojim financijama, već da ih je prepustio ocu. Ipak, sud je procijenio kako to nije dovoljno za izbjegavanje kazne.

Još ranije su Messi i njegov otac pristali platiti pet milijuna eura poreznim vlastima u Španjolskoj kao "korektivnu mjeru" odmah po pokretanju istrage.

RTL Autor: RTL

Prema procjeni američkog financijskog magazina "Forbesa", Messi je u posljednjih 10 godina ukupno zaradio oko 350 milijuna dolara.

Ovu šokantnu vijest potvrdio je i BBC na svom profilu na Twitteru.


Uskoro opširnije…