BIOGRAFIJA ZA KLINCE

Ronaldo zbog bolesti srca skoro prestao igrati nogomet

25.05.2016 u 16:42

Bionic
Reading

Predstavljamo vam prvu biografiju Cristiana Ronalda za djecu u izdanju Egmonta. Knjiga će se moći kupiti na kioscima i u poštanskim uredima već od 25. svibnja

Cristiano Ronaldo je igrač koji nikog ne ostavlja ravnodušnim. Iz okružja u kojem mu nije bilo lako došao je u svijet u kojem mu je bilo još i teže kako bi pokazao da je najbolji.

S osam je godina igrao za momčad koja je gubila svaku utakmicu. S dvanaest je godina napustio obitelj i svoj grad da bi živio u Lisabonu. S petnaest mu je godina dijagnosticirana bolest srca zbog koje je prijetila opasnost da prestane igrati nogomet.

A onda je, s dvadeset i četiri godine, postao najbolje plaćeni nogometaš u čitavoj nogometnoj povijesti.

'Ne težim potpunom savršenstvu, ali volim znati da sam učinio sve što sam mogao. Uvijek osjećam potrebu za novim znanjima, napredovanjem i razvojem, ne samo radi trenera ili navijača, već kako bih ja bio zadovoljan. Mislim da ne postoje granice kada je riječ o učenju, bez obzira na to koliko imate godina'. C.R.

RONALDO je univerzalna priča o nepokolebljivoj volji i odlučnosti na putu do vrha. To je priča o izvanrednom talentu, težnji za ostvarivanjem snova i napornom radu. Na kraju, to je i priča o nogometu koji zahtijeva velika odricanja.