TUŽBA PROTIV BRLEKOVIĆA

Krenula akcija Euro, a Šuker na sudu: Dao bih otkaz da sam toliko trošio

20.05.2016 u 16:03

Počelo suđenje Ivanu Brlekoviću kojeg je zbog klevete tužio Davor Šuker

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic

Bionic
Reading

Na dan kada su počele pripreme za EURO 2016, koji se od 10. lipnja do 10. srpnja igra u Francuskoj, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker morao je na zagrebački Općinski kazneni sud zbog izjava s kraja 2014. koje su mu, kako je kazao, 'naštetile ugledu'

Dok je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić polako slagao popis onih koji su prvog dana stigli na pripreme predsjednik HNS-a Davor Šuker pozirao je fotografima i dijelio izjave TV kućama ispred zagrebačkog Općinskog kaznenog suda.

Razlog je tužba koju je podigao zbog klevete protiv bivšeg dopredsjednika HNS-a Ivana Brlekovića zbog njegovih izjava iz 2014. kako je 'Šuker na kreditnu karticu HNS-a, za svog boravka u Americi spiskao između 200 i 300 tisuća kuna'.

'Zaboljela me izjava Ivana Brlekovića da sam spiskao preko 200.000 kuna u Americi na račun HNS-a. Brlekovićeve objede naštetile su mom ugledu u cijelom svijetu', kazao je između ostalog Šuker, prenosi Večernji list

'Sve transparentno, a čuli su i vaše kolege unutra (novinari, op. a.). Čak sam rekao da bih dao otkaz na mjesto predsjednika da sam toliko trošio na karticu HNS-a', kazao je Šuker, zabilježili su reporteri Pixsella. Pogledajte video u prilogu.

Govorio je još o svom duljem boravku u SAD-u te kompleksnosti posla kada se dogovaraju prijateljske utakmice te dodao za kraj:

'Teško je, ali borit ću se i ako sve prođe kako treba, ići ćemo na tužbu za naknadu štete.'

Kako će slučaj završiti ostaje za vidjeti. Nema sumnje kako će Brleković, koji je po zanimanju odvjetnik, pokušati reći nešto u svoju obranu.

Sve o ovom slučaju pročitajte OVDJE