DVA ČILEANCA U AKCIJI

Bivši 'dinamovac' želi postati svjetski rekorder!

18.05.2016 u 12:17

Bionic
Reading

Bivše neuspješno pojačanje zagrebačkog Dinama Čileanac Bryan Carrasco (24) i njegov sunarodnjak Christopher Toselli (27) predvode skupinu nogometaša koja će pokušati postaviti 'ludi' svjetski rekord - igrati utakmicu duže od 105 sati.

Carrasco i Toselli će zajedno sa 3,000 igrača pokušati oboriti dosadašnji rekord od 105 sati neprekidnog igranja jedne utakmice koju je u srpnju prošle godine odigrala skupina škotskih amatera.

'Ispred nas je predivan izazov. Ovo je ludost, ali pozitivna ludost', kazao je Carrasco, koji je u rujnu 2012. stigao u Dinamo na posudbu iz Audax Italiana. Stigao je kao pojačanje, međutim ubrzo se pokazao kao jedno od Dinamovih najvećih južnoameričkih promašaja.

Carraso je tada najavljivao kako će iz Maksimira preseliti u Barcelonu, Real Madrid, Chelsea... Međutim, nakon svega par mjeseci Dinamo ga je prekrižio i Carrasco se vratio u Audax u kojem i danas igra. Zagreb je tako bio njegova jedina europska avantura.

'Svi smo nevjerojatno motivirani. Igrat ćemo pet dana i siguran sam kako će utakmica trajati barem 120 sati. Bit će to veliko iskustvo za sve nas', dodao je Toselli, vratar Universidad Catolice.

Utakmica će se igrati na Bicentenary stadionu u Santiagu, a svaki igrač će na terenu provesti najmanje jedan sat.

Najdužu nogometnu utakmicu na svijetu odigrala je skupina škotskih amatera u srpnju prošle godine. Utakmica je igrana na Ainslie Parku u Edinburghu u spomen na preminulog 17-godišnjeg nogometaša Falkirka Craiga Gowansa. Utakmica je trajala 105 sati, a prikupljeno je više od 100.000 eura za uređenje dječjeg odjela jedne bolnice u Edinburghu.