STADION ISPRAŽNJEN

Na Old Traffordu postavljena bomba, policija izvela kontroliranu eksploziju

15.05.2016 u 17:29

Bionic
Reading

Utakmica posljednjeg, 38. kola engleske Premijer lige između Manhester Uniteda i Bournemoutha otkazana je zbog sumnjivog paketa na tribinama stadiona Old Trafford.

Kontrolirana eksplozija izvedena je u nedjelju nakon što je pronađen sumnjivi paket na stadionu Manchester Uniteda zbog čega je i odgođen susret između tog kluba i Bournemoutha.

Britanski mediji javili su da je stadion evakuiran pola sata prije utakmice, budući da je na sjeverozapadnom dijelu tribine stadiona pronađen sumnjiv paket.

Policija je obavila analizu paketa te uz pomoć pasa pretražila čitavo područje, te na kraju pozvala vojni protueksplozivni odjel.

'Stručnjaci za eksplozivne naprave izveli su kontroliranu eksploziju na stadionu Old Trafford', priopćila je policija na Twitteru.

Vlasti nisu rekle da li se radilo o eksplozivnoj napravi.

Klub je u priopćenju na web stranici rekao da je paket pronađen na sjeverozapadnom dijelu tribine te da je susret otkazan prema savjetu policije.

'Ne donosimo olako takve odluke, a danas smo to napravili kako bi zajamčili sigurnost svih nazočnih', rečeno je iz policije.

Zasad nije poznato kada će se održati odgođen susret.

U priopćenju na Twitteru, Premijer liga kaže da će se pokušati pronaći datum 'što je prije moguće'.

'Susret se definitivno mora odigrati ali postoje logistička pitanja koja se najprije moraju riješiti', kaže se u priopćenju.

'Kada se radi o sigurnosti, jasno je da Manchester United i Premijer liga stavljaju sigurnost navijača i zaposlenika na prvo mjesto', dodaje se.