NAJTEŽA BITKA

Paralizirani Müller se ne predaje: Mogu stajati na nogama!

06.05.2016 u 05:33

Bionic
Reading

Austrijski skijaš skakač Lukas Müller koji je ostao paraliziran nakon teškog pada u Kulmu priznaje da postoji napredak, ali još uvijek nije poznato hoće li moći ponovo hodati...

Skijaški skokovi jedan su od najopasnijih sportova, što je nažalost potvrdio pad s teškim posljedicama Lukasa Müllera koji je početkom godine stradao na letaonici u Kulmu i pritom ozlijedio leđnu moždinu.

Austrijski 24-godišnji skakač ostao je djelomično paraliziran od struka na niže, a nakon mjeseci rehabliziacije pokazuje određeni napredak.

'Već mogu stajati na nogama ako se poduprem, oko deset ili trideset sekundi, ovisno kakav mi je dan. Plivanje moram učiti ispočetka, a noge još uvijek ne mogu koristiti,' izjavio je Müller za Kronen Zeitung, a potporu je dobio od kolege Thomasa Morgensterna koji je također završio karijeru nakon teških padova godinu prije:

'Impresivno je s koliko entuzijazma i ambicije Lukas radi i s kakvim pozitivnim stavom je prihvatio ovu situaciju,' pohvalio je sunarodnjaka bivši olimpijski pobjednik i osvajač Svjetskog kupa.

Nakon nesreće doktori se nisu usudili dati procjenu hoće li Lukas jednog dana ponovo hodati ili ne, a situacija se nije promjenila ni danas. Oba scenarija su moguća, ali treba vjerovati u onaj ljepši...