DO KRAJA

Bruno Marić nastavlja rat sa UEFA-om

04.05.2016 u 15:29

Bionic
Reading

Nogometni sudac Bruno Marić najavio je podnošenje tužbe Ustavnom sudu, a po potrebi i Europskom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Nezadovoljan je dosuđenom naknadom od 150.000 kuna u postupku protiv UEFA-e koju je svojom odlukom potvrdio i Vrhovni sud

Marića je 2010. u sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) ispitivao Robin Bokšić, bivši istražitelj UEFA-e. Sumnjičio je Marića za sudjelovanje u namještanju utakmice Kupa između Dinama i Hajduka 2009.

Marić je protiv Bokšića i njegova bivšeg šefa Petera Limachera tražio kazneni progon zbog prijetnji, prisile i zlouporabe položaja i ovlasti.

Prvotno je Marić dobio pred općinskim sudom u Daruvaru parnicu u kojoj je tužio UEFA-u zbog duševnih boli i štete kojoj su mu nanijele optužbe o namještanju utakmice i tada je sud naložio UEFA-i plaćanje odštete Mariću u iznosu od 750.000 kuna.

'Sportskim rječnikom, ako smijem reći, smatramo ovu rundu dobivenu na bodove, a u sljedećoj rundi očekujemo ako ne nokaut onda barem pobjedu jednoglasnom odlukom sudaca', rekao je Marić za HRT