EMOTIVAN U AUSTRALIJI

Šimunić i dalje vodi svoju borbu: Napisat ću i knjigu!

05.02.2016 u 16:39

Bionic
Reading

Josip Šimunić u Australiji promovira dokumentarac Jakova Sedlara 'Moja voljena Hrvatska' koji smatra približuje njegovu stranu priče o incidentu s povikom 'za dom spremni'

Šimunić je žestoko kažnjen od strane Fife s deset utakmica suspenzije nakon Islanda na Maksimru i izvikivanja 'Za dom spremni'. To mu je dotuklo reprezentativnu karijeru, nakon čega je nastavio pravnu borbu kako bi svijetu dokazao da nije zaslužio tretman kojeg je dobio.

'Način na koji su me potreritari je apsolutna sramota. To je i gore od diskriminacije. No, što je tu je. Ovo je jedan od načina da ljudima objasnim što se zapravo dogodilo, a možda napišem i knjigu,' prenosi australski Sydney Morning Herald izjavu Josipa Šimunića koji u rodnoj zemlji promovira dokumentarac Jakova Sedlara 'Moja voljena Hrvatska', u kojem je jedan od aktera.

'Želim ljudima otkriti pravu istinu, kako je to izgledalo s moje strane i što to sve znači. Ništa loše, ali je interpretirano na najgori mogući način. Mnogi ljudi uopće ne znaju što taj povik znači. Korišten je mnogo puta kroz hrvatsku povijest još od 12. stoljeća,' objašnjava Šimunić koji je kao mladić umjesto australske reprezentacije izabrao Hrvatsku:

'Uvijek sam htio igrati za Hrvatsku. Ponosan sam Australac i zahvaljujem Bogu što sam ovdje rođen. Volim ovu zemlju, ali moje porijeklo je iz Hrvatske i tako sam odgojen.'