UVERTIRA U SPEKTAKL

Srbi izviždali hrvatsku himnu i svoj državni vrh

10.01.2016 u 22:51

Bionic
Reading

Otvoreno je vaterpolsko EP u Beogradu, a prije nego ih je razveselila domaća selekcija srpski navijači su uglavnom negodovali

Više od 10 tisuća ljudi okupilo se na dvoboju Srba i Hrvata koji je trebao biti svojevrsni derbi natjecanja u skupinama. No, oslabljena Hrvatska nije bila dostojan partner braniteljima naslova koji su pokazali da s pravom ciljaju novu zlatnu medalju.

Manje razloga za zadovoljstvo imali su predstavnici srpskog državnog vrha koji su najavljeni tijekom ceremonije otvaranja. Da su znali, ne bi se pojavljivali... Kada je spikerica pročitala ime predjednika Nikolića dvoranom su zaorili glasni zvižduci upoućeni njemu i premijeru Vučiću.


Navijači i ostali, sudeći po internetskim komentarima, zamjeraju predstavnicima vlasti što su se došli reklamirati na ovaj sportski spektakl. Uz jadno stanje u državi, naravno... U nastavku ceremonije zviždali su i zastavama Hrvatske, Tutske i Crne Gore, a posljednji ešalon oštrih zvižduka prolomio se tijekom intoniranja hrvatske himne. Skandal? U Srbiji ne, uglavnom debatiraju je li trebalo tako javno izraziti neslaganje s vladajućom strukturom koju čine uglavnom bivši radikali iz vremena rata.