JE LI MORAO PLJUNUTI?

Potez Benzeme nakon Marseljeze digao Francuze na noge!

24.11.2015 u 12:43

Bionic
Reading

Bivša francuska ministrica Nadine Morano na Facebooku je pokrenula inicijativu da se Karimu Benzemi zauvijek zabrani igrati za francusku reprezentaciju nakon što je pljunuo na završetku Marseljeze uoči El Clasica u subotu...

Nakon terorističkog napada u Parizu Francuzi su posebno osjetljivi na nacionalna obilježja, a čini se da je Karim Benzema napravio nespretan korak na Santiago Bernabeuu. Naime, francuski napadač alžirskih korijena izveo je ono što nogometaši često rade: pljuju po terenu, ali čini se u krivom trenutku, na završetku Marseljeze koja je bila uvod u El Clasico.

Taj potez kamere su zabilježile i 27-godišnjak se ponovo našao u središtu kontroverze, par tjedana nakon što je pritvoren zbog navodnog ucjenjivanja kolege iz reprezentacije Mathieua Valbuene.

'Karim Benzema je pljunuo na Marseljezu. Nikad više u francuskoj reprezentaciji!', na Facebooku je započela inicijativu kontra igrača Reala bivša ministrica i članica Sarkozyjevih republikanaca Nadine Morano. Tvrdi da je na ovaj način pokazao nepoštovanje prema žrtvama terorističkih napada. Pedeset tisuća ljudi kliknulo je da im se inicijativa sviđa. Benzemina nesmotrenost brzo je obišla svijet i o njoj izvještavaju brojni mediji.

Francuski napadač se još nije oglasio po ovom pitanju.