OTKAZANA UTAKMICA

Opsadno stanje u Hannoveru; policija o opasnosti za cijeli grad

17.11.2015 u 21:39

Bionic
Reading

Zbog ozbiljne prijetnje od terorističkog napada u Hannoveru je otkazana prijateljska utakmica između Njemačke i Nizozemske, a otkazan je i koncert grupe Sohne Mannheims koji se trebao održati u istom gradu

Kako prenose njemački mediji, tri sata prije početka utakmice na stadionu je nađena sumnjiva torba, zbog čega je policija odlučila otkazati dvoboj i ekvakuirati stadion na kojem su se već okupili navijači. Dvoboju u Hannoveru trebala je nazočiti i njemačka kancelarka Angela Merkel, te veliki broj uglednika koji su htjeli odati počast žrtvama terorističkog napada u Parizu. Zbog sigurnosnih razloga otkazan je i koncert njemačkog benda Sohne Mannheims u TUI Areni.

'Postojala je konkretna opasnost za cijeli grad. Bilo je konkretnih planova da se izazove eksplozija', kazao je šef policije u Hannoveru Volker Kluwe dodavši kako je do eksplozije trebalo doći na stadionu HDI Arena. Gradonačelnik Stefan Schostok je dodao kako je policija donijela ispravnu odluku.

'Ako je postojala prijetnja onda je logično da je utakmica odgođena. Sigurnost građana je najvažnija.'

Njemački mediji navodili su kako je kod stadiona pronađen kombi maskiran u vozilo hitne pomoći prepun eksploziva, ali je to policija demantirala. Mediji prenose kako je situacija oko stadiona i dvorane mirna, a oba objekta osigurava veliki broj policajaca.

Danas je zbog sigurnosnih razloga otkazana i utakmica između reprezentacija Belgije i Španjolske, koja se trebala igrati Bruxellesu.

'Vlada nas je kontaktirala u ponedjeljak navečer i preporučila da ne organiziramo utakmicu', objavio je URBSFA. Preporuka belgijske vlade o otkazivanju utakmice došla je zbog toga što su tamošnje snage reda u stanju visoke pripravnosti nakon terorističkih napada u Parizu u petak u kojima je poginulo najmanje 129 osoba, a za koje se vjeruje da ih je predvodio belgijski državljanin s prebivalištem u Bruxellesu.