NEPOZNATI DETALJI

Šuker zamalo završio u Zvezdi; Arkan pucao na Maksimiru

02.10.2015 u 12:52

Bionic
Reading

Vladimir Cvetković, dugogodišnji direktor Crvene zvezde, dao je intervju za Nedeljnik u kojem je otkrio neke nepoznate detalje vezane uz nerede na Maksimiru 13. svibnja 1990.

Bilo je to prije 25 godina...

'Činjenica je da je tada Arkan Zvezdu spasio linča. Oni su unaprijed pripremili incident. Džaja i ja smo bili zarobljeni u loži. Kiselinom su uništili ogradu, nijedno vatrogasno vozilo na terenu nije imalo vodu. Masa je krenula prema svlačionicama. Onda je Arkan izvadio pištolj, ispalio metak u zrak, okrenuo se prema policiji, u kojoj su većinom bili Srbi iz Like, i povikao: 'Za mnom!' On je uplašio Dinamove navijače', rekao je Cvetković.

Prema Cvetkovićevim izjavama, da nije bilo rata, Šuker bi završio u 'crveno-belom' dresu, ali i još neki hrvatski reprezentativci.

'Za Šukera znam da je bilo dogovoreno. Njemu je Ljupko Petrović bio trener u Osijeku. Sjećam se jednog detalja - igrali smo s Hrvatima kad je na Marakani nestalo struje. Onda su Bokšić, a čini mi se da je bio i Bilić, došli kod mene u kancelariju i Bokšić je rekao: 'Da se sve ovo nije dogodilo, svi bismo bili u ovom klubu.'