PRANJE LOVE

Skandal! Pa nije si Messi valjda dopustio ovakvu ludost?

30.09.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Jedan od najboljih igrača u povijesti nogometa, Argentinac Lionel Messi, koji je trenutačno na prisilnom odmoru zbog ozljede ligamenata, ovih je dana opet u središtu skandala

Lionel Messi u nekoliko je navrata već imao problema s državnim tijelima jer sumnjičilo ga se za utaju poreza. No ovog puta u skandalu je druge prirode.

Naime, američke vlasti u suradnji s Odjelom za borbu protiv narkotika pokrenule su istragu u kojoj se ispituju humanitarne utakmice koje je tijekom 2012. i 2013. organizirao upravo Lionel Messi.

Argentinac je pod sumnjom da se preko njegovih humanitarnih dvoboja prao novac iz sumnjivih izvora, točnije od prodaje droge i narkotika.

El Mundo Deportivo piše da su španjolske i američke vlasti pronašle dokaze koji upućuju na to da je još jednom bilo problema s izbjegavanjem poreza za dvije utakmice u kojima je Messi igrao s najvećim imenima svjetskog nogometa.

Organizaciju utakmica u Južnoj Americi, konkretno Kolumbiji, izvršila je Messijeva Fondacija kojom upravlja njegov otac Jorge Horacio Messi

Sumnja se da je organizaciju utakmica pomogao meksički narko kartel i tako stvorio pokriće za transfer novca prikupljenog od prodaje droge.