OŠTRO NA GENIJALCA

'Messi je licemjer koji tulumari sa zločincima!'

03.08.2015 u 16:33

Bionic
Reading

Međunarodna Fondacija za ljudska prava (HRF) u svojem priopćenju žestoko je napala Lionela Messija zbog nedavnog posjeta Gabonu te ga prozvala licemjernim

Najveća zvijezda Barcelone posjetila je Gabon 17. srpnja kako bi podržala vladajuću obitelj Bongo za organizaciju Afričkog kupa nacije 2017., a tom prilikom Argentinac je prisustvovao i brojnim događanjima. Njegovo pojavljivanje nije se svidjelo organizaciji koja se bavi ljudskim pravima (HRF) i koja je objavila oštro priopćenje.

'Messi tvrdi da podupire ljudska prava djece i služi kao ambasador UNICEF-a koji promovira njihovo obrazovanje, no istovremeno je podržao državu koja prema nekim svojim ritualima ubija malu djecu.

Messi je bio dio promocije Afričkog kupa nacija 2017. godine koju je organizirala porodica Bongo, znajući pritom da zbog režima te iste obitelji 20 posto stanovništa živi dnevno s manje od dva dolara.

Ako Messi želi pomoći Gabonu, HRF mu preporučuje umjesto tulumarenja sa zločincima da objavi priopćenje za javnost u kojem će izraziti svoju solidarnost sa državom u kojoj ljudi svakodnevno pate, te u kojem će pritisnuti režim da istraži ubojstva djece u svrhu izvršavanja rituala', stoji u priopćenju HRF-a.

Inače, pojavila se priča kako je Messi svoj dolazak naplatio 3,5 milijuna eura, ali to je kasnije demantirano.