NAPAD MORSKOG PSA

Emotivan istup prvaka: Hvala što me nisi pojeo!

21.07.2015 u 10:02

Bionic
Reading

Trostruki prvak svijeta u surfanju Mick Fanning preživio je napad morskog psa tijekom svog nastupa u finalu J-Bay Opena u JAR-u. Vratio se u Australiju te održao novinsku konferenciju u kojem je govorio o svojem traumatičnom iskustvu

Micka Fanninga, dok je bio na dasci, u vodu je povukao morski pas. Nekako je prošao bez ozljeda, barem fizičkih, ali povratak ovome sportu neće biti lagan. Potvrdio je to i sam australski surfer na konferenciji u Sydneyju.

'Da, dobro sam, nemam ogrebotine. Više sam povrijeđen emocionalno, mentalno. Trauma će potrajati tjednima, mjesecima. Ne znam koliko, ali sam sretan što sam okružen stvarno dobrim ljudima i prijateljima', rekao je Fanning koji se prisjetio događanja na letu kada se vraćao kući iz JAR-a.

'Sjedio sma pored jedne žene i ona je otvarala novine, ja sam bio na naslovnici, a ona kao da se pitala Jesi li to ti?. Samo sam vidio fotografiju i emocije su se vratile, morao sam skrenuti pogled prema prozoru. Suze su mi krenule niz lice, morao sam se pribrati kako bih pročitao članak.'

Fanning je u svom obraćanju objasnio kako se izvukao iz smrtonosnog napada. Udarao je šakama morskog psa i brzo plivao prema obali dok do njega nisu došli spasioci i izvukli ga iz mora.

Na pitanje o svojim osjećajima prema morskom grabežljivcu Australac se našalio:

'Ne znam, hvala što me nisi pojeo.'