SUPER DAN NA JARUNU

Surf entuzijasti predstavljaju sport koji vole i holivudske zvijezde!

29.05.2015 u 10:30

Bionic
Reading

Surf entuzijasti iz Surfmanije i Večernji list pozivaju sve ljubitelje vode, zraka i Stand Up Paddlinga na SUPer Dan Na Jarunu u nedjelju 31. svibnja! Prvi put u Europi odigrat će se službeni turnir u SUP polu, no osim natjecatelja dobrodošli su svi koje zanima aktivna zabava, jer osim pola održat će se i mini SUP regata i SUP tečajevi, a za one koje SUP ne privlači, moći će se isprobavati kajaci. Sve to besplatno i uz pomoć instruktora iz Surfmanije!

Stand up paddling, ili uspravno veslanje na dasci, već dugo je veliki svjetski trend. Njime se bave svi, od holivudskih zvijezda do surfera kad nema vjetra ili valova. Idealan je za trening, lak za naučiti i ludo zabavan kao sport. SUP polo je, međutim, svjetska ekskluziva. Ove je godine sredinom svibnja održan prvi službeni SUP polo turnir u Meksiku, a manje od tri tjedna kasnije svoju europsku premijeru doživjet će na Jarunu! Svoje tročlane ekipe već su prijavili fanovi SUP-a, ali i neke medijske redakcije pa se očekuje bespoštedna borba za neprolaznu slavu. Mjesta u turniru popunjavat će se do početka natjecanja, a prijaviti se mogu svi, čak i ako im nedostaje pokoji član ekipe na mail daska@surfmania.net preko Facebook stranice facebook.com/surfshop.hr ili uživo uoči turnira, ako ostane slobodnih mjesta.

Što je SUP polo? Pravila su jednostavna, igra se na daskama, a lopta se dotiče samo veslom. Golovi su, očekivano, na suprotnim stranama 20-metarskog terena. Utakmica se sastoji od dva poluvremena od po 4 minute. Svu opremu, SUP daske i vesla za polo osigurao je Surf Shop, kao i bogat fond Aquapac i Starboard nagrada. Sudjelovanjem osim nagrada možete osvojiti i pravo na hvalisanje do kraja života kako ste u nečemu bili prvi na cijelom kontinentu!

No, to nije ni izbliza sve. Da bi nedjelja bila super i za one koji žele samo isprobati Stand Up Paddling tu je i mini regata, tradicionalni SUPer Surfers Challenge, ovaj put u verziji Ljubavni SUP Duatlon. Otvorena je za sve kategorije SUP-era, također s nagradama sponzora za najvještije. Čak i ako nikad niste pokušali stati na surf dasku, ekipa SUP instruktora će svim zainteresiranima omogućiti da se otisnu u krug po jezeru. I to besplatno!

Povedite prijatelje! Jednom kad svladate balansiranje na surf dasci, probajte surf osmerac, tzv. Super 8! Ne znate što je to? Otkrijte na Malom jezeru. Ne treba napominjati da je SUPer. I ne brinite se, ni ostala sedmorica iz Super osmice nisu nikad vidjeli išta slično. Kormilar? Kakav kormilar?

Povedite cijelu obitelj! Osim bespoštedne borbe na polo turniru i veslanja oko bova, na raspolaganju entuzijastima naći će se i desetak kajaka, od rekreativnih obiteljskih dvosjeda do atraktivnih sportskih jednosjeda. Sve što trebate ponijeti je dobra volja jer svu opremu osigurao je Surfmania team. Besplatno. Štogod vas privuče, otići ćete bogatiji za novo surfersko iskustvo, a možda osvojite i neku od brojnih nagrada. Za pobjednički polo tim LENOVO daruje tri A328 mobitela, najbolji u ljubavnom SUP duatlonu dobit će četvrti. Tu su i utješne nagrade, čak 15 Aquapac nepromočivih torbica za vodu te više od 15 Starboard surferskih majica, sve zajedno više od 1000 eura nagrada namijenjenih SUPerima.

SUPer Dan Na Jarunu organiziraju Surfmania i Večernji list, a podržavaju Go Out! magazin, Porsche Interauto, Surf Shop, Aquapac i Starboard. Sve dodatne informacije pronađite na www.surfmania.net i FB stranici www.facebook.com/surfshop.hr

Vidimo se u nedjelju 31.5. od 11-18 sati na Malom jezeru na Jarunu!

SUPer Dan Na Jarunu, 31.5.2015

raspored:


10:00-10:30 okupljanje i dodatne prijave za SUP Polo
11:00 skippers meeting timova
11:30 početak SUP Polo turnria
12:45 Super 8 – utrka SUP osmeraca!
13:15 Ljubavni SUPer duatlon
14:30 nadalje, SUPer školice i vožnje, testiranje kajaka, zabava