SRCE KAO VELEBIT

Eric Abidal o zapanjujućoj ponudi Barcine zvijezde

06.05.2015 u 11:21

Bionic
Reading

Eric Abidal se lani oprostio od nogometa nakon što je u dresu Barcelone prošao zdravstvenu golgotu i svladao rak. Neuništivi Francuz prisjetio se teških trenutaka, velika pobjede i izdvojio gestu neponovljivog Danija Alvesa

Abidal je za Barcelonu igrao šest godina. Kada mu je dijagnosticiran rak jetre 'pokrpao' se na brzinu i nakon samo desete tjedana odigrao (čitavo) finale Lige prvaka protiv Uniteda, a zatim su mu suigrači priuštili i da bez kapetanske vrpce podigne trofej nakon osvajanja Lige prvaka.

'Penjali smo se po stepenicama i Puyol mi je rrekao: Ti ćeš podići trofej. To je bila nevjerojatna gesta koju nikada neću zaboraviti.

Rak se vratio i Eric je morao na transplataciju jetre... Suigrači su bili uz njega sto posto, ali jedan se posebno istaknuo.

'Danni Alves mi je prišao i rekao da će mi on dati jetru za transplataciju. Bio je sasvim ozbiljan. Nisam mogao vjerovati što mi govori, ali nikako nisam mogao prihvatiti ponudu jer i on ima svoju obitelj i karijeru koja bi mu bila ugrožena. To je bila čudesna gesta,' prisjeća se Abidal i nsatavlja priču nakon transplatacije.

'Tih 13 mjeseci bili su najgori. Nije više bilo kemoterapije, ali nova jetra se nije odmah prihvatila i bilo je vrlo neizvjesno. Trpio sam bolove i ležao u krevetu punih šest tjedana, ali nisam želio da mi suigrači dolaze u posjetu. Nisam htio da me vide takvoga. Kasnije sam se vratio i ostvario ono što sam želio... Da s terena odem pod svojim uvjetima, da tu odluku umjesto mene ne donosi rak,' završava legendarni Francuz koji je inspiracija mnogima koji se bore s tim tihim opakim neprijateljem.

Priča o teškim mukama i velikom trijumfu neuništivog Abidala